Boekenbeursprogramma woensdag 31 oktober

Boekenbeursprogramma woensdag 31 oktober

31/10/2018
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
België

 

10.30u-11.30u, SHOWKEUKEN
Onbijt als een koning(in) met de queen of breakfast


11u-11.45u, ORANJE PODIUM, HAL 3
Opvoeden tot zelfvertrouwen


12u-12.45u, GEEL PODIUM, HAL 1
Cirkelmoment voor leerkrachten begeleid door We have the choice


13.30u-14.20u, ORANJE +2
Zorgnamiddag - Wat met psychiatrie?


14u-16u, STAND 316, HAL 3
Tina Favache leert je stap voor stap opruimen


14.20u-15.10u, ORANJE +2
Zorgnamiddag - Dreamteams in de zorg


15u-15.45u, ORANJE PODIUM, HAL 3
Wat is DCD?


15.10u-16u, ORANJE +2
Zorgnamiddag - Respect in de zorg: Gekkenwerk?

 

 

» Volledig Boekenbeursprogramma

 

 

SIGNEERSESSIES
Steven Gielis: 12u-13u
Ellen Van Gool: 12u-13u
Kristin Verellen: 13u–14u
Kaat Dewitte: 16u–17u
Griet Dewitte: 16u-17u

 

 

10.30u-11.30u, SHOWKEUKEN

Ontbijt als een koning(in) met de queen of breakfast

Neem jij ’s ochtends de tijd om te ontbijten? Of blijf je liever wat langer onder de wol liggen? Geen paniek, samen met Ellen Van Gool tover je binnen no time een evenwichtig en bovenal superlekker ontbijt op je bord. Ideaal om relaxed je dag te starten. Probeer dit maar eens te weerstaan…

 

> Meer over het boek


 

11u-11.45u, ORANJE PODIUM, HAL 3

Opvoeden tot zelfvertrouwen

Een grote wens van veel ouders is dat hun kind goed in zijn vel zit en met een gezonde dosis vertrouwen in het leven staat. Maar helaas is dit niet altijd even vanzelfsprekend. Wat als blijkt dat je kind een laag zelfbeeld heeft, gepest wordt of voortdurend zit te piekeren? Steven Gielis geeft ouders de tools in handen om samen met hun kind te bouwen aan meer zelfvertrouwen.

 

> Meer over het boek


 

12u-12.45u, GEEL PODIUM, HAL 1

Cirkelmoment voor leerkrachten begeleid door We have the choice

We have the choice nodigt leerkrachten uit om samen te verkennen hoe Cirkels als ontmoetingsplek van betekenis kunnen zijn voor jongeren op school. In een interculturele context, waar openheid voor elkaars verschillen vaak een uitdaging is, bieden de Cirkels als nieuw soort ritueel een veilige ruimte waarin alle deelnemers gehoord worden en bewustwording, verbinding en zingeving kunnen groeien. Een groter vertrouwen in zichzelf en de anderen stimuleert ook de motivatie en de resultaten van de leerlingen.

 

> Meer over het boek


 

13.30u-14.20u, ORANJE + 2

Zorgnamiddag - Wat met psychiatrie?

Vroeg of laat krijgen we allemaal rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met geestelijke gezondheidsproblemen. Maar de psychiatrie blijft een moeilijk toegankelijke en vaak moeilijk bespreekbare wereld. De auteurs  brengen de psychiatrie, los van alle misverstanden, eindelijk helder en volledig in kaart.

 

> Meer over het boek


 

14u-16u, STAND 316, Hal 3

Tina Favache leert je stap voor stap opruimen

Hoe schep je orde in je keuken, hoe houd je je medicijnkastje up-to-date en hoe zorg je ervoor dat je woonkamer geen stortplaats wordt? Aan de hand van de praktische tips van opruimcoach Tina Favache vind je het antwoord op al je opruimvragen en word je opnieuw baas in je eigen huishouden.

 

> Meer over het boek


 

14.20u-15.10u, ORANJE +2

Zorgnamiddag - Dreamteams in de zorg

Werknemers in de zorg staan voor heel wat uitdagingen. De dagelijkse omgang met patiënten, maar ook het samenwerken in team lopen niet altijd even vlot. Terwijl vlot samenwerkende teams net meer kunnen bereiken dan de som van de individuen. Johan De Keyser heeft een achtergrond als verpleegkundige en ontwikkelde een methode om teams bij te staan. Met veel humor prikkelt hij zijn publiek om op een andere manier naar de realiteit te kijken.

 

> Meer over het boek


 

15u-15.45u, ORANJE PODIUM, HAL 3

Wat is DCD?

Heeft je kind laat leren stappen of kruipen? Of dwalen zijn gedachten vaak af in de klas? Dan is DCD, ook bekend onder de naam dyspraxie, misschien wel de oorzaak. DCD is een leerstoornis die naar schatting zo'n 5 procent van alle kinderen parten speelt, maar nog relatief onbekend is. Daarom krijgen kinderen met DCD vaak niet de gepaste begeleiding. Kaat Dewitte en Griet Dewitte geven een duidelijk overzicht van wat DCD precies inhoudt en hoe je er als ouder of opvoeder het beste mee om kunt gaan.

 

> Meer over het boek


 

15.10u-16u, ORANJE +2

Zorgnamiddag - Respect in de zorg: Gekkenwerk?

Zorg staat meer dan ooit onder druk. Van hulpverleners en mantelzorgers wordt elke dag veel verwacht. Ze moeten bijna volmaakte mensen zijn, snel en efficiënt werken, targets halen, protocollen respecteren. Maar af en toe wat roddelen, je woede onder ogen zien en zelfs luiheid kunnen je net helpen om vol te houden en te groeien als zorgdrager. Oprechte interactie met zorgvragers en vertrouwen zijn bovendien cruciaal  voor goede zorg, zaken die zich niet zomaar in tabellen laten vatten.  De auteurs van Gekkenwerk en Het Respectboek doorbreken hardnekkige taboes.

 

> Meer over het boek 'Het respectboek voor de zorg'

> Meer over het boek 'Gekkenwerk'

 

> Bekijk hier het volledige Boekenbeursprogramma