Wedstrijd: win een lezing + boekenpakket voor in je klas

Wedstrijd: win een lezing + boekenpakket voor in je klas

31/05/2021

'De knikkers van Qadir' is een waargebeurd verhaal over vluchtelingen dat naar de keel grijpt. Ben je leerkracht in de tweede of derde graad van het secundair onderwijs? Lees dan zeker even verder, want deze wedstrijd is echt iets voor jou! 

Deze wedstrijd is afgelopen. 

Van 27/05 tot en met 27/06/2021 kon je deelnemen aan onze wedstrijd om kans te maken op...

  • 25 exemplaren van ‚ÄėDe knikkers van Qadir‚Äô voor jouw schoolbibliotheek,¬†inclusief gratis lezing van de auteurs¬†Leo Bormans en Qadir Nadery op school
  • 1 van de 50¬†gratis exemplaren¬†van ‚ÄėDe knikkers van Qadir‚Äô.

Het is de ideale manier om de thematiek van vluchtelingen op een zeer actuele, interdisciplinaire en multimediale manier te behandelen in de klas...  Als deelnemer ontvang je sowieso het uniek en multimediaal lespakket met kant-en-klaar materiaal om meteen mee aan de slag te gaan.

 

‚ÄėDit is een noodzakelijk boek dat op elke bladzijde menselijkheid en waardigheid ademt.‚Äô MO*Magazine

'Een magnifiek boek. Even meeslepend als hartverscheurend.' Nic Balthazar

 

Het verhaal van Qadir

De jonge Qadir groeit op in een klein dorp in Afghanistan met de droomverhalen van zijn moeder en de wilskracht van een vader die van geen wijken wil weten. Zijn enige bezit: acht knikkers.

Alles ademt oorlog. Overal sterven dierbare mensen. Qadir houdt zich overeind door te werken voor de internationale troepen die zijn land komen bevrijden. Tot ook hij, achtervolgd door de taliban, met vrouw en kinderen moet vluchten voor het geweld. Over de bergen en over de zee. Na drie maanden belanden ze in Europa. Maar de Grote Portier laat hen niet binnen. Stuk voor stuk verliest Qadir de rinkelende knikkers van zijn leven. En toch is er hoop.

Leo Bormans is onderzoeker, journalist en schrijver van boeken als The World Book of Happiness en The World Book of Hope.

> Download & lees de eerste pagina's 

336 pagina's | Paperback | E-book

 

 

‚ÄėDe Knikkers van Qadir neemt de lezer mee op een spannende reis. Eindelijk krijgen de statistieken een gezicht. Precies daarom is het boek belangrijk.***‚Äô ‚Äď De Standaard der Letteren

 

'Ik ben sterk onder de indruk van deze opzienbarende getuigenverklaring van een zeer pijnlijk en moeilijk verhaal.' Sammy Mahdi, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie in Belgi√ę