Leven met de psalmen - Deel I

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
376
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
01/04/2021
EAN: 
9789401460989
Nur-code: 
Spiritualiteit
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Leven met de psalmen - Deel I

  • Benoît Standaert bundelt zijn psalmencommentaren

Leven met de psalmen - deel I bevat een eerste reeks van 50 psalmcommentaren.

De Psalmen staan in het centrum van onze Bijbel. Sinds de vierde eeuw vormen ze ook het hart van het dagelijkse gebed van de Kerk. Ze voedenhet denken en bidden van de enkeling en van hele gemeenschappen. Vroomheid, theologie, psychologie of geestelijk leven: alle facetten van het bestaan zijn door de woordenvloed van de psalmen bevrucht geweest, eeuwenlang. Ook voor onze generatie ligt het boek van de 150 Psalmen open, als een uitdaging, een hoge opdracht, een telkens nieuwe toe-eigening.

In zijn psalmencommentaren slaagt Benoît Standaert erin om zelfs de moeilijkste passages in de psalmen 'leesbaar' te maken en gaat hij na wat de psalmen voor mensen van vandaag kunnen betekenen. Moderne exegese, commentaren van kerkvaders en rabbijnse herlezingen openen die oude gedichten en verruimen het hart. Zegt een van de psalmisten niet: 'De weg van uw geboden wil ik lopen, want U verruimt mij het hart?' (Psalm 119,32). Het verruimde hart is het resultaat én de voorwaarde om de psalmodie te voltrekken.

Wie in de buurt blijft van deze gids, merkt hoe telkens weer andere deuren opengaan, in een gebedscultuur die tegelijk de oudste wortels eert en de hardste actualiteit van oorlog, doodsangst of depressie in welke vorm dan ook niet schuwt maar weet te integreren.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Terug naar de bron
Prijs:20,99
Subtitle: 
Verkenning, beleving, ontmoeting
Prijs:25,99
Subtitle: 
Alfabet van een monnik
Prijs:25,99
Prijs:29,99

Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

Beschikbaarheid:

Beschikbaar als POD