Leven met de psalmen - Deel II

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
376
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
02/03/2021
EAN: 
9789401469494
Nur-code: 
Spiritualiteit
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Leven met de psalmen - Deel II

  Leven met de psalmen - deel II bevat een nieuwe reeks van 50 psalmcommentaren én ook een commentaar op het Magnificat van Maria, op de Lofzang van Zacharias en van Simeon.

  De Psalmen staan in het centrum van onze Bijbel. Sinds de vierde eeuw vormen ze ook het hart van het dagelijkse gebed van de Kerk. Ze voeden het denken en bidden van de enkeling en van hele gemeenschappen. Vroomheid, theologie, psychologie of geestelijk leven: alle facetten van het bestaan zijn door de woordenvloed van de psalmen bevrucht geweest, eeuwenlang. Ook voor onze generatie ligt het boek van de 150 Psalmen open, als een uitdaging, een hoge opdracht, een telkens nieuwe toe-eigening.

  In zijn psalmencommentaren slaagt Benoît Standaert erin om zelfs de moeilijkste passages in de psalmen 'leesbaar' te maken en gaat hij na wat de psalmen voor mensen van vandaag kunnen betekenen. Moderne exegese, commentaren van kerkvaders en rabbijnse herlezingen openen die oude gedichten. Zo leren we de Psalmen in reeksen bidden en bogen te voltrekken die het hart messiaans stemmen. De lijn die de gedichten onderling verbindt, is een hoopvolle: we klimmen op naar een volheid die feestelijk is, lovend, terwijl hemel en aarde, in één koor opgenomen, met alle bestaande instrumenten een eeuwig Alleluia zingen tot God. Voorbij de woorden zingt het pure zijn zich uit in dank en lof, zonder einde. Al lezend dringt de vraag zich op: 'Wie zou niet jubelen?' De adem verstilt in: 'Amen. Alleluia!'(Psalm 106,48).

  Wie in de buurt blijft van deze gids, merkt hoe telkens weer andere deuren opengaan, in een gebedscultuur die tegelijk de oudste wortels eert en de hardste actualiteit van oorlog, doodsangst of depressie in welke vorm dan ook niet schuwt maar weet te integreren.

  Boeken van dezelfde auteur(s)

  Subtitle: 
  Terug naar de bron
  Prijs:20,99
  Subtitle: 
  Verkenning, beleving, ontmoeting
  Prijs:25,99
  Subtitle: 
  Alfabet van een monnik
  Prijs:25,99
  Prijs:29,99

  Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

  Beschikbaarheid:

  Beschikbaar als POD