Plant-proof chocomousse

Plant-proof chocomousse

03/06/2021

Een gezonde chocomousse? Dat bestaat! Zonder eitjes en dus ook volledig veilig om tijdens je zwangerschap te eten. Het hoofdingrediënt zal je misschien wat afschrikken: dat is tofoe. Maar Jennifer Cnops belooft je, je gaat hier niets van proeven! Je kunt pure chocolade gebruiken voor een volwassen versie en melkchocolade voor een kiddieproof versie! 

Plant-proof chocomousse

Voor 3 porties

Ingrediënten

  • 75 g zwarte of melkchocolade 
  • 300 g zijden tofoe 
  • chocoladeschilfers ter afwerking 
  • hennepzaad (optioneel) 

Bereiding

Breek de chocolade in stukken en smelt ze voorzichtig op een lage stand in de microgolfoven – roer hierbij om de 30 seconden om – of au bain-marie. 

Blend de zijden tofoe tot een gladde massa. Voeg de gesmolten chocolade toe en blend verder. Hoe steviger je kunt blenden, hoe meer luchtbubbeltjes zich zullen vormen en hoe ‘moussiger’ het wordt. 

Verdeel over kleine potjes en werk af met wat chocoladeschilfers en eventueel hennepzaad. Laat ongeveer vier uur opstijven in de koelkast. 

Zin in meer? Je vindt heel wat haalbare en gezonde recepten voor het hele gezin in De gezonde mama gids.

De gezonde mama gids

Een haalbare en gezonde levensstijl voor heel het gezin

Jennifer Cnops

Waaruit bestaat een gezond voedingspatroon? Hoe kun je dit toepassen voor jezelf én je gezin? Waarom is bewegen zo belangrijk en hoe kun je dit realistisch inplannen in je drukke leven als mama? Op deze en andere vragen geeft diëtiste en wetenschapper Jennifer jou een antwoord.

Een boek met een mooi verhaal, boordevol wetenschappelijk onderbouwde voedingsinformatie, lekkere receptjes, haalbare work-outs en tips van experts Rolinde Demeyer, Elke Notebaert en Nina Mouton.

> Ontdek meer over dit boek