Tegen de stroom in

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
224
Afmetingen: 
215x145
Verschijningsdatum: 
13/02/2023
EAN: 
9789401491204
Nur-code: 
704
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Tegen de stroom in

40 prominente getuigen over 10 jaar paus Franciscus
  • Wat 10 jaar Paus Franciscus heeft betekend voor kerk en wereld

Aan de hand van een thematisch ABC maakt Vaticaankenner Tom Zwaenepoel een balans op van één decennium Argentijns pontificaat.

Heeft paus Franciscus het logge bestuursapparaat van de Kerk voldoende kunnen hervormen? Heeft hij de door schandalen geteisterde Kerk geloofwaardiger kunnen maken? Hoe is hij omgegaan met de intriges achter de Vaticaanse muren en de steeds toenemende spanningen tussen de 'conservatieve' en 'progressieve' vleugel? Is er vooruitgang geboekt in de interreligieuze dialoog?

Maar ook de kijk van Jorge Mario Bergoglio op de wereld wordt onder de aandacht gebracht: hoe gaat hij om met de onrechtvaardige kloof tussen rijk en arm, het migratievraagstuk, de wereldvrede of de milieuproblematiek?

De auteur spreekt over deze thema's met 40 prominente gesprekspartners uit Nederland en Vlaanderen. Het resultaat is een balans van tien jaar paus Franciscus: een bisschop 'van de andere kant van de wereld' die tegen de stroom in probeert te gaan en oproept tot een 'revolutie van het hart'.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Zijn mooiste citaten over hoop
Prijs:12,50
Prijs:21,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore