Take Five

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
183
Afmetingen: 
215x175
Verschijningsdatum: 
30/11/2021
EAN: 
9789401480161
Nur-code: 
Gezondheid algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Take Five

Het leefstijlplan dat werkt om je gezondheid zelf in handen te nemen
  • Neem je gezondheid zelf in handen met het 5-5-5-leefstijlplan

'Wat kan ik zelf doen om mijn gezondheid beter te maken?' Veel mensen willen hun gezondheid graag in eigen handen nemen, maar algemene adviezen als 'eet wat gezonder' of 'beweeg wat meer' helpen hen niet echt vooruit.

Dit toegankelijke en inspirerende boek geeft je een helder overzicht van de Big Five van een gezonde leefstijl: voeding, beweging, mindset, zingeving en sociale verbondenheid. Het onderzoek naar een gezonde leefstijl zette een reuzenstap vooruit na de ontdekking van de 'blauwe zones', plaatsen op de wereld waar mensen gezonder oud worden en waar meer fitte eeuwelingen leven. De lessen uit de blauwe zones vormen niet alleen een hefboom om gezond te blijven en ziekte te voorkomen, maar evenzeer een sleutel om succesvoller om te gaan met een gezondheidsprobleem. De auteurs koppelen deze leefstijlkennis aan concrete acties én stellen samen met jou een haalbaar actieplan op, zodat je onmiddellijk aan de slag kunt, op een manier die het beste bij jou past. Want dat is de essentie van Take Five: een leefstijlplan dat je zelf invult en waarvan je het instapniveau zelf bepaalt.

Neem je gezondheid zelf in handen met het 5-5-5-leefstijlplan

  • 5 leefstijldomeinen
  • 5 zelfgekozen acties
  • 5 minuten per dag

Je kunt je gezondheidsquotiënt trainen en versterken, net als een spier. Het Take Five-plan biedt daarvoor effectieve handvatten.

  • Vijf minuten per dag is een eenheid van tijd, voldoende voor een zinvolle invulling en toch kort genoeg om geen beslag te leggen op een al te groot deel van je beschikbare tijd.
  • Wetenschappelijk onderzoek bij grote groepen heeft aangetoond dat elk uur wandelen gemiddeld vijf uur extra levensverwachting oplevert.
  • Hoe je jezelf en de wereld om je heen beleeft, speelt zich af in je hoofd. Hoe je kijkt, is wat je krijgt. Leven met bewuste aandacht voor een gezonde mindset is een leefstijl die je kunt trainen.
  • Een powernap of een kort middagdutje is geen taboe en kan erg heilzaam zijn.
  • Een betekenisvolle invulling van je dag heeft een groter belang dan gezondheid tout court.
  • Verbinding met anderen is een basisvoorwaarde voor gezondheid.
Prijs:19,99

Stuur me een e-mail wanneer dit product opnieuw beschikbaar is.

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Tijdelijk uit voorraad

E-book ean

iBookstore