SEL-reeks 14: Oproer in de Nederlandse letteren

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
275
Afmetingen: 
245x165
Verschijningsdatum: 
29/10/2021
EAN: 
9789401471558
Nur-code: 
Literatuurwetenschap
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

SEL-reeks 14: Oproer in de Nederlandse letteren

  De jaren zestig worden in het collectieve geheugen nog steeds verbonden met hun protestcultuur, maar de erfenis van de contestatie is tot vandaag onderwerp van discussie. Aan mythes over de sixties geen gebrek, maar veel feiten en details bleven onbekend, ook wat de literatuur van toen betreft.

  Schrijvers eisten in de contestatiebeweging nochtans een belangrijke rol op: verschillende auteurs ondernamen acties om het protest te steunen, verder te verspreiden of te nuanceren en hun literaire teksten ademen het protestklimaat van die tijd. Ook zangers, kunstenaars, filmmakers, cabaretiers en journalisten droegen bij tot de contestatiegolf.

  Oproer in de letteren werpt een hedendaagse letterkundige blik op dat materiaal en wil zo een inzicht bieden in de complexiteit van het oproer. Van racisme bij Hugo Claus over liedjesteksten tot pornografie: de stukken in dit boek stellen het clichébeeld van een bepalende periode bij en tonen zo hoe de Nederlandse letteren in dialoog gingen met een bijzondere tijd.


  In de SEL-reeks verschijnen de boekpublicaties van het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (UGent/VUB). Het centrum voert onderzoek uit naar de experimentele traditie in de Nederlandse literatuur sinds het einde van de negentiende eeuw tot vandaag. De focus ligt op literatuur die afwijkt van de gangbare conventies en op zoek gaat naar formele vernieuwing.

  > Ontdek de volledige reeks

  Prijs:34,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Uitverkocht