Recept Chimay
Recept Chimay
12/06/2014
Â
Gevulde aardappel uit Chimay
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 4 grote, vastkokende aardappels, gaar gekookt
- 100 g boter
- 2 rode uien, fijngehakt
- 400 g gekookte Chimay-ham, in reepjes
- 200 g courgetteblokjes
- 200 g tomantenblokjes
- 500 g Blauwe Chimay-kaas (A le Bleue)
- vers gehakte peterselie
BEREIDING
- Verwarm de over voor op 200°.
- Snijd het deksel van de aardappels en haal ze voorzichtig leeg.
- Smelt de boter en bak er de gesnipperde ui in aan.
- Doe er de courgette- en tomantenblokjes en hamreepjes bij. Stoof kort door.
- Meng er het binnenste van de aardappels (parures) door. Werk af met de Blauwe Chimay-kaas en peterselie.
- Vul de aardappels opnieuw op met het mengsel en gratineer 5 minuten in een voorverwarmde over.
Smaakt dit naar meer?
Bestel nu het boek van Stefaan Daeninck en laat je inspireren door de veelzijdigheid van Chimay.