Recept Chimay

Recept Chimay

12/06/2014

 

Gevulde aardappel uit Chimay

INGREDI√čNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 4 grote, vastkokende aardappels, gaar gekookt
  • 100 g boter
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 400 g gekookte Chimay-ham, in reepjes
  • 200 g courgetteblokjes
  • 200 g tomantenblokjes
  • 500 g Blauwe Chimay-kaas (A le Bleue)
  • vers gehakte peterselie

BEREIDING

  • Verwarm de over voor op 200¬į.
  • Snijd het deksel van de aardappels en haal ze voorzichtig leeg.
  • Smelt de boter en bak er de gesnipperde ui in aan.
  • Doe er de courgette- en tomantenblokjes en hamreepjes bij. Stoof kort door.
  • Meng er het binnenste van de aardappels (parures) door. Werk af met de Blauwe Chimay-kaas en peterselie.
  • Vul de aardappels opnieuw op met het mengsel en gratineer 5 minuten in een voorverwarmde over.

Smaakt dit naar meer?

Bestel nu het boek van Stefaan Daeninck en laat je inspireren door de veelzijdigheid van Chimay.