Piraten van de Noordzee

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
288
Afmetingen: 
240x170
Verschijningsdatum: 
15/09/2020
EAN: 
9789401470452
Nur-code: 
Geschiedenis algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Piraten van de Noordzee

Een verborgen geschiedenis van Brest tot Bergen
  • De geschiedenis van de piraten en kapers die onze noorderzeeën onveilig maakten

Zuipschuiten en barbaren, zandbanken en tegenwinden, mistige havens, roversholen en begraven schatten: de geschiedenis van de piraterij staat bol van de mythische verhalen. Maar ze is veel minder exotisch dan we vaak denken.

Eeuwenlang maakten zeelieden van allerlei slag ook onze eigen Noordzee en de aangrenzende zeeën - het Kanaal, de Keltische Zee, de Ierse Zee en de Baltische Zee - onveilig. Sommigen plunderden in opdracht van een staat of handelscompagnie (dat waren dan 'kapers'), anderen roofden op eigen houtje ('piraten'). Juridisch was dat een helder verschil, maar de auteur toont aan dat het onderscheid in de praktijk schimmig was: de ene was namelijk altijd de piraat van de andere.

Piraten van de Noordzee is een boek vol boeiende verhalen. Uniek is dat het een originele geografische focus combineert met een langetermijnperspectief en gevoel voor historische nuance. Piraterij en kaapvaart waren een en al avontuur, maar ook een wezenlijk onderdeel van de West-Europese economische geschiedenis.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Prijs:€ 34,99

  Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)
  Binnen 1 - 2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar