Mindfulness trainingsboek

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
320
Afmetingen: 
248x177
Verschijningsdatum: 
30/10/2012
EAN: 
9789401406284
Nur-code: 
Psychologie algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
3

Mindfulness trainingsboek

Het achtweekse programma, stap voor stap

  Dit boek beschrijft een mindfulnesstraining vanaf het eerste moment in de eerste sessie tot aan de laatste bel. Het is alsof je een training live volgt, en meeloopt met de trainer. De beschrijving is rijk aan details en voorbeelden, opties en overwegingen. Het heldere taalgebruik en de vele praktijkvoorbeelden geput uit jarenlange trainerservaring van de auteur, maken het Mindfulness Trainingsboek een onmisbaar werk voor mindfulnesstrainers en zij die dit willen worden.

  Het boek begint bij de praktische benodigdheden bij de voorbereiding van een training. Dan volgt het voorgesprek, met zijn overwegingen om een deelnemer toe te laten, of niet. Daarna doorloopt het boek chronologisch alle sessies met hun oefeningen, rationale, structuur en aandachtspunten. Alle onderdelen komen aan bod: de oefeningen zoals lichaamsverkenning, zitmeditatie, yoga, de stiltedag.
  Belangrijke educatieve thema's worden uitgewerkt, zoals het werken met de adem, goed voor jezelf zorgen, inzet voor thuisbeoefening, omgaan met slaperigheid, stress, en de doe- en zijn-modus. Dit alles wordt toegelicht met dialoogvoorbeelden van enquiry in actie.

  Het Mindfulness Trainingsboek staat op de schouders van het Mindfulness Basisboek, waarin grondslagen en geschiedenis van mindfulness worden behandeld, en het Mindfulness Praktijkboek, dat de algemene vaardigheden voor trainers beschrijft.
  Het Mindfulness Trainingsboek vertaalt de uitgangspunten uit deze twee boeken in een chronologische beschrijving van een training, vanaf de eerste kennismaking tot en met de laatste sessie.

  Boeken van dezelfde auteur(s)

  Subtitle: 
  Vaardigheden voor trainers
  Prijs:44,99
  Subtitle: 
  Kennis, achtergrond en toepassing
  Prijs:44,99
  Prijs:44,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)