Kantelen!

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
192
Afmetingen: 
234x153
Verschijningsdatum: 
18/03/2024
EAN: 
9789401413299
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
2

Kantelen!

Belgische recepten voor de donuteconomie

  Kan onze economie de mens en de planeet dienen?
  Hoe kunnen we kantelen naar een donuteconomie?
  Welke voorbeelden zijn er op het Belgische terrein?

  De ongelijkheid in onze wereld is torenhoog. Bovendien heeft ze een enorme economische, menselijke, sociale en ecologische kost. Ons model kraakt in zijn voegen, en we voelen ons vaak machteloos om er iets aan te doen. Er is geen alternatief, zo wordt gezegd.

  Maar het kan wél anders. Kantelen! toont aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt. Met een gezonde dosis verbeelding en daadkracht vinden we onze weg terug uit de chaos. Als we kantelen naar een donuteconomie, dan ligt een rechtvaardige toekomst voor het grijpen.

  Dit boek koppelt wereldwijde trends aan de ervaring van sterke Belgische ondernemers, academici en andere pioniers. Hun verhalen bewijzen dat je een rendabel project uit de grond kan stampen dat sociale en ecologische doelstellingen met elkaar verzoent en de donutfilosofie omarmt.

   

  'Kantelen! is gebaseerd op zowel de principes als de praktijk om enkele van de meest kritieke sociale en ecologische dilemma's in België aan te pakken. Een aanrader!'
  - Kate Raworth | auteur

  Prijs:25,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

  E-book ean

  iBookstore