Immuun voor kanker

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
320
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
16/06/2021
EAN: 
9789401462488
Nur-code: 
Geneeskunde algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
3

Immuun voor kanker

Verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding
  • Hoe we kanker kunnen delen, vertellen en verbeelden

De wetenschap heeft de laatste jaren heel veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen kanker. Met immunotherapie, bijvoorbeeld. Toch blijft er een taboe rusten op de ziekte.

Professor en topdokter Tessa Kerre wil dat taboe doorbreken door een verhaal van hoop te brengen zonder te rooskleurig te zijn. Ze doet dat op verschillende manieren. Met woorden die de wetenschap rond kanker, het immuunsysteem en immunotherapie in mensentaal uitleggen. Met getuigenissen van kankerpatiënten en verhalen vanuit de omgeving van de patiënt en de zorgverlener. En met prachtige beelden van onder andere Nathalie Carpentier, Kristien Aertssen en B. Carrot.

Tessa Kerre wil met Immuun voor kanker? de ziekte bespreekbaar maken, en de angst en de eenzaamheid verkleinen; de pijn en het verdriet tonen, maar ook de schoonheid. En helpen om hoopvol naar de toekomst te doen kijken. Zodat kanker niet langer met een grote 'K' geschreven moet worden.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Een pleidooi voor de integratie van kunst en cultuur in de zorg
Prijs:10,00
Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)
dag van de zorg interview tessa kerre

Dag van de Zorg: Interview met auteur en prof dr. Tessa Kerre

Op zondag 17 maart is het opnieuw Dag van de Zorg. Die dag wordt de zorgsector in zijn hele omvang en diversiteit in de kijker gezet. Naar aanleiding van de Dag van de Zorg interviewden wij auteur en professor dr. Tessa Kerre. We vroegen haar wat zorgen en de Dag van de Zorg voor haar betekenen...