Immuun voor kanker

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
200
Afmetingen: 
170x240
Verschijningsdatum: 
01/05/2021
EAN: 
9789401462488
Nur-code: 
Geneeskunde algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Immuun voor kanker

Verhalen over wetenschap, mensen en verbeelding
  • Immunotherapie in woord, beeld en verhaal

Immunotherapie is een vernieuwende, baanbrekende behandeling, waarbij het immuunsysteem wordt ingezet om kanker te bestrijden. Topdokter Tessa Kerre is als hematoloog en onderzoeker al jaren bezig met immunotherapie. Ze ziet het als een belangrijke missie om niet alleen haar patiënten, maar ook de mensen rond hen te informeren over wat er in hun lichaam gebeurt. In 2017 ontwikkelde ze Immuno-T, een motion comic die op een begrijpelijke manier uitlegt hoe immunotherapie werkt. In dit boek schrijft Tessa Kerre over hoe kanker ontstaat, hoe ons immuunsysteem werkt, en hoe met immunotherapie dat immuunsysteem wordt ingezet om kanker aan te vallen.

Anderzijds vertelt het boek ook veel verhalen over de mensen naast de ziekte, patiënt, partner, ouder, zorgverlener. Zo lees je onder meer het verhaal van Kris De Pauw, een van de deelnemers van de reeks De Weekenden, die zijn vrouw aan kanker verloor en bij wie, tijdens het rouwproces, de ziekte ook werd vastgesteld. De vele verhalen getuigen niet alleen van de zware impact die kanker heeft op een mens, maar ook van de onvoorstelbare kracht, van hoop, licht, dankbaarheid en warmte.

Met tekeningen van onder meer Nathalie Carpentier, Eva Mouton, Kristien Aertssen, Fien Cools en B.Carrot (©coverillustratie).

Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar