Verken samen met Patrick van Rosendaal de muzikale hotspots van New York

Verken samen met Patrick van Rosendaal de muzikale hotspots van New York

18/09/2018

Op stap met je muzikale familie door New York? Droom je ervan om bekend te worden? Begin dan hier in New York met je eerste video’s om op je eigen YouTube-kanaal te zetten. De skyline van de stad maakt altijd indruk en Justin Bieber is ook zo begonnen. Op Times Square zijn speciaal groene vakken op de grond geschilderd waar je moet staan als je een deuntje wilt zingen tussen Mickey Mouse en Spider-Man. Wie in de subway wil zingen zal eerst auditie moeten doen, want daarvoor heb je een vergunning nodig. Wie heeft Carnegie Hall nodig als je bij Union Square 14th Street kunt spelen? Dé NY-reisgids Patrick van Rosendaal geeft je alvast drie muzikale proevers.

Breakdancende rappers

In de Mall, recht tegenover de Bethesda Fountain, vindt vaak een show plaats waarbij een stuk of zes gespierde mannen kunstjes uithalen. Het is heel leuk om naar te kijken. Tot op het punt dat ze acht mannen uit het publiek kiezen om overheen te springen. Wie wil ontsnappen aan deze gevaarlijke stunt moet 20 dollar betalen… Kies je plek dus zorgvuldig, niet te veel opvallen is de boodschap.

John Lennon

Om John Lennon te herdenken werd Strawberry Fields aangelegd. In dit stukje park in de vorm van een traan bevindt zich ook het Imagine Sign, een mooie ronde mozaïek. Hier vind je altijd fans van The Beatles die hun idolen herdenken. In 1984 schonk Yoko Ono 500.000 dollar aan Central Park voor de heraanleg en het onderhoud van Strawberry Fields.

Apollo Theater

253 W 125th St, Harlem

www.apollotheater.org

+1 212-531-5300

De Amateur Night in het Apollo Theater is wereldberoemd. Hier zijn sterren zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Mariah Carey en The Jackson Five ontdekt. Het leuke aan Amateur Night is dat het publiek mag meebeslissen wie weg moet en wie verder mag. Wie weet ben jij er wel bij als de nieuwe Michael Jackson wordt ontdekt.

BE NY Family

Patrick van Rosendaal, Ineke Faes

Unieke stadsgids voor een bezoek aan New York met het hele gezin

Op reis gaan met kinderen, is dat niet vooral veel gedoe? En New York, dat is toch pas interessant als je een jaar of achttien bent? Helemaal fout. Als er één stad is waar kinderen welkom zijn, dan is het New York wel. Iedere wijk heeft de meest fantastische speeltuinen, luiers verschonen kan bijna overal, en in musea zijn de kinderen echte VIPS. Van baby's tot tieners: New York is voor iedereen interessant.

In BE NY Family vertellen de auteurs hoe het leven van kinderen eruitziet in deze miljoenenstad. Om New York te verkennen, zijn er geen leeftijdsgrenzen: vanuit de draagdoek, met rolschaatsen of op een skateboard, het kan allemaal.

€ 25,99 | Kijk het boek in | Meer info