Lees mee met onze collega's en auteurs

Lees mee met onze collega's en auteurs

08/05/2023

Wat, waar, waarom,…  lezen onze collega’s en auteurs? Lees je met hen mee?

 

"Ik laat me graag inspireren en verwonderen door anderen hun verhalen, ideeën en ervaringen. Het ontspant me en geeft me gelijk ook energie."

 

 

Wim Pyl
Auteur van Just Sup

"Bij ons thuis ligt er in elke kamer wel een stapeltje boeken, van op de salontafel tot in de keuken. In mijn bureau heb ik een netjes - zelfs op kleur - geordende boekenkast, maar in onze 'privé' hou ik van de ietwat rommelig ogende stapels. Ik vind het fijn dat je een boek kan vastpakken en je je er overal gezellig mee kan nestelen. Ook onze dochter heeft zo haar favoriete boekenhoekjes in huis. Op die momenten dat iedereen zich in een boek heeft verdiept... dan is het zalig rustig."

 

 

Stefanie Van Moen
Auteur van Stem in transitie en Spreken met impact

"In bed een verhaal aan mijn kinderen voorlezen is één van mijn favoriete momenten van de dag. Het is een ritueel waarbij we tot rust komen en samen even dezelfde fantasiewereld mogen delen. Het lezen zelf brengt harmonie, omdat mijn zoontje dan meestal met zijn hoofd tegen mij aanleunt en tijdens het lezen ons ritme automatisch vertraagt en we onze ademhaling op elkaar afstemmen. De boeken die we samen lezen, mag hij zelf kiezen. Het allerbelangrijkste is voor mij niet altijd het verhaal zelf dan wel de poortjes die in het verhaal zitten om tot een ander gesprek te komen. Ik hou ervan als het verhaal sleutels aanreikt om rond moeilijker thema’s toch de juiste woorden te vinden."

 

 

Barbara Raes
Auteur van Olimillimeter & Megamond

"Sinds ik kinderen heb lees ik heel veel voor. Ondertusen zijn ze 10 en 12 en hebben ze de leesmicrobe goed te pakken en ze vinden het extra leuk als ze een boek lezen dat ik heb vormgegeven. We vinden het nog altijd supergezellig om samen in bed voor het slapengaan aan mekaar voor te lezen. Elk om beurt een stukje. Alleen mis ik soms wel stukken van die verhalen omdat ze stiekem verder lezen zonder mij."

 

 

Nele Reyniers
Art Director Uitgeverij Lannoo