Lees mee met onze collega's en auteurs

Lees mee met onze collega's en auteurs

23/12/2021

Wat, waar, waarom,…  lezen onze collega’s en auteurs? Lees je met hen mee?

 

Margot las Wat bomen ons vertellen van Valerie Trouet, een geschiedenis van de wereld geschreven in jaarringen.

'Dit boek neemt je mee in het, voor de meesten onbekende, terrein van de dendrochronologie (studie van jaarringen van bomen). Aanvankelijk dacht ik dat dit een voornamelijk informatief en weinig meeslepend boek zou zijn. Een boek dat een aantal weken / maanden op mijn nachtkastje zou blijven liggen eer ik het volledig uit had gelezen. Het omgekeerde was waar. Het boek geeft een unieke kijk op de klimaatgeschiedenis en hoe klimaat een impact heeft gehad op belangrijke historische gebeurtenissen. En doet dit op een zodanige manier dat het je inspireert, raakt en meesleept.'

 

Margot Lannoo
Strategisch Project Manager Uitgeverij Lannoo

Thierry Geerts, auteur van Digitalis en Homo Digitalis, vertelt ons waarom hij leest en wat hij graag leest... 

 

'Boeken helpen mij om perspectief te krijgen. Om mij andere inzichten te geven, mij te challengen, andere opinies te krijgen. Boeken moeten liefst verrassend of leerrijk zijn. Ik lees graag boeken over recente geschiedenis, zoals over de opkomst van het nazisme in de jaren '20 van de vorige eeuw, of de ontwikkelingen in de jaren '60, zowel technologisch als maatschappelijk. Ik ben trouwens helemaal verzot op boeken over de wereldexpo van 1958 in Brussel.'

 

Thierry Geerts
Country Director Google Belgium
Auteur van Digitalis en Homo Digitalis

Anne is grote fan van het overzichtswerk van Arne Quinze

'De aantrekkelijke cover van Arne Quinze trok mij onmiddellijk aan. Wanneer ik het boek doorbladerde, ontdekte ik dat ik nog net op tijd was om de tentoonstelling My Secret Garden over het werk van de kunstenaar in Mons te bezoeken. Het boek overtuigde mij en ik werd niet ontgoocheld. Zowel in de tentoonstelling als in het begeleidende boek spatten de kleuren van zijn werk. Arne experimenteerde in zijn tuin met allerlei bloemsoorten die de inspiratie vormden voor zijn sculpturen en kleurrijke schilderijen. In deze coronatijden staat hij hiermee niet alleen. Ook Damien Hirst, met zijn schilderijen van Japanse kerselaars en David Hockney, met werk dat hij tijdens de lockdown in Normandië maakte, herwaarderen de natuur als een belangrijke inspiratiebron voor hun kunst. Met dit overzichtswerk van deze opmerkelijke Belgische kunstenaar heb je direct meer kleur in je leven.'

Anne Haegeman
Redacteur Algemene Non-Fictie Uitgeverij Lannoo