Felix zoekt geluk

Felix zoekt geluk

03/03/2021

Ook in moeilijke tijden is er goed nieuws: hoopvol gedrag werkt als een natuurlijk medicijn. Hoop verlicht de pijn, versterkt het organisme en bevordert het herstel. Hoopvolle mensen zijn op alle domein van het leven succesvoller, gelukkiger, gezonder en veerkrachtiger. En hoop werkt als een positief virus: het is bijzonder besmettelijk. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat je hoopvol gedrag ook kunt leren. Van jongs af aan. Dat ervaren al tienduizenden kinderen die thuis en op school werken met ‘Felix zoekt Geluk’ (2-5 jaar) .

In de reeks ‘Felix Zoekt Geluk’ leven de peuters op een eenvoudige manier mee met Felix. Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Hij leert spelen met een lege doos, een sip gezicht omzetten in een brede lach, kiezen, zingen, zoeken… Het zijn ‘knusselboeken’. Bij elk verhaalt hoort een knuffelmoment en een knutselopdracht. Je vindt vragen om met je peuter in gesprek te gaan, en praktische tips om samen te knutselen bij elk thema.

 

Spelen

Knuffelmoment

Je kunt altijd iets verzinnen om samen te doen, om mee te spelen of te maken. Zelfs met een lege doos kun je veel leuke dingen doen. Dat maakt je een beetje gelukkiger. Vertel aan elkaar wat je graag doet.

Iedereen heeft graag een eigen plekje. Een doos, een stoel, een tent, een bed, een kamer, een huis… Daar voel je je rustig en veilig. 

 

 

Knutseltip

Zoek een grote, lege doos en maak er samen een gezellig huis van. Je kunt veel details toevoegen: een huisnummer, een brievenbus, een dak, een schoorsteen, een deurmat, een bel, een kattenluikje…
Als je geen grote doos vindt, kun je van een schoendoos een huis maken voor enkele kleine poppetjes.
Waar bouwen we samen ons eigen gezellige nest?
Onder de tafel? In de tuin? Wat nemen we allemaal mee?
Dat is belangrijk om gelukkig te kunnen zijn. Vertel aan elkaar wat jullie lievelingsplekken zijn. Hoe kun die die vaker opzoeken? 

Felix zoekt geluk: spelen - lachen - kiezen

Drie voorleesverhalen voor de allerkleinsten

Geluksexpert Leo Bormans schreef drie voorleesverhalen voor jonge kinderen (en hun ouders) over wat je echt gelukkig maakt: bijvoorbeeld spelen en je fantasie gebruiken, emoties delen en lachen, even nadenken en keuzes maken. Felix beleeft samen met zijn zus Gloria en zijn beste vriend Ami kleine en grote avonturen. Geluk vind je immers niet in 'dingen' maar in 'mensen'.

> Ontdek meer over het boek