10 boeken voor een fleurige lente

10 boeken voor een fleurige lente

13/03/2024

Hallo lente! De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt al wat langer en ook de temperaturen beginnen te klimmen. Heerlijk om buiten te vertoeven. Neem een boek mee om volop te genieten!

Op zoek naar inspiratie om helemaal in de lentesfeer te komen?
Ontdek onze absolute lentetoppers!

Leve de lente

Rotraut Susanne Berner

Na de winter komt de lente. Bij dit mooie weer gaan mensen en dieren op stap. Manfred leert Elke en Lenzo kennen. Waar gaat Andrea heen? Wie heeft de bananenschil weggegooid? Wat doet een vos in de stad?

Unplug

Claudia Van Avermaet

In dit boek onthult Claudia verhelderende inzichten die je helpen bewuster in het leven te staan. Ze daagt je uit om even van die sneltrein te springen en aan de kant te blijven terwijl de rest gewoon verder raast. Ze leert je terug connectie maken met je lichaam door het stellen van grenzen, weer te leren voelen en bewust te onthaasten.

Groot Wandelboek Vlaanderen

Michaël Cassaert

Een standaardwerk met 75 prachtige tochten, goed voor zo'n 1000 km wandelplezier, langs vaak vergeten stukjes natuur en rustige dorpjes. Met dit wandelboek in de hand loop je niet voorbij aan de talrijke, vaak onopvallende bezienswaardigheden onderweg.

Homes for Modernists

Thijs Demeulemeester & Jan Verlinde

Fotograaf Jan Verlinde en journalist Thijs Demeulemeester tonen twintig architecten-woningen die geen slachtoffer werden van vernieuwzucht. Van een art-nouveaulandhuis tot een postmodernistisch totaalkunstwerk: dit boek toont overtuigend hoe je 20e-eeuwse monumenten klaarstoomt voor de 21e eeuw.

Fire Dining

Julie Minne

Buitenvuren type BBQ met grill én teppanyaki zijn ongelofelijk hot. Met het boek wil Julie Minne aantonen dat fine dining perfect mogelijk is met deze toestellen. Alle gerechten zijn dan ook gemaakt om te sharen. Van heerlijk fingerfood, originele side dishes en hoofdgerechten met schaal- en schelpdieren, vis, vlees en gevogelte tot zoete afsluiters.

Handboek voor de bloementuin

Judith van Lent

Of je nu een compleet nieuwe tuin wilt inkleuren met beplanting of een wat oudere tuin wilt opfrissen, met dit inspirerende boek creëer je een duurzaam totaalplaatje van mooie en sterke bloeiende borders. Op naar een bloemrijke en levendige tuin.

Het verhaal van Flandria

Filip Osselaer

Flandria - in de iconische rode koerstruitjes - was tussen 1959 en 1979 een begrip in de internationale wielerwereld. In de absolute hoogdagen won het West-Vlaamse team klassiekers, wereldtitels, de Giro en de Vuelta. Maar de laatste jaren reed het verval, de ondergang mee. Ontdek het verhaal.

Je geldbijbel

Michaël Van Droogenbroeck & Ewald Pironet

Een magnum opus dat geldzaken bespreekbaar maakt, ook tussen generaties onderling. Je krijgt in het boek een breed overzicht van alle spaar- en investeringsmogelijkheden, onder meer spaarrekeningen, vastgoed en crypto. Een gids om verstandig te investeren in de eerste, tweede en derde helft van je leven.

Dagboek van een dierenarts

Tim Bouts

Werken in een gigantische dierentuin vol exotische bewoners: velen dromen ervan, voor zoo-arts Tim Bouts is het al twintig jaar realiteit. In zijn Dagboek van een dierenarts smokkelt hij de lezer mee achter de schermen van London Zoo en Pairi Daiza tot zelfs het pandapark van de sjeik van Qatar.

Tijdlijn van de geschiedenis

Er is geen betere manier om de geschiedenis te begrijpen dan door stap voor stap terug te gaan in de tijd. Deze chronologie van vier miljoen jaar geleden tot nu plaatst beschavingen, gebeurtenissen en personen van overal ter wereld naast elkaar.