Alsof de weg ons zocht

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
288
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
07/05/2019
EAN: 
9789401458368
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Alsof de weg ons zocht

Jeanne Devos en haar strijd voor de dienstmeisjes in India
  • Complete en geautoriseerde biografie van zuster Jeanne Devos

Begeesterd door de mystiek van India laat Jeanne Devos als novice het klooster van de Zusters van De Jacht in Heverlee (bij Leuven) achter zich om duizenden kilometers verderop haar levenslot te verweven met dat van dove en hardhorige kinderen. Wanneer in de buurt van het Indiase klooster een 13-jarig dienstmeisje verkracht wordt door haar werkgever ontdekt Jeanne een heel ander India. De verborgen leefwereld van huispersoneel blijkt voor miljoenen vrouwen een complexe kluwen van onderdrukking en diepgewortelde religieuze en culturele tradities.

Jeanne Devos, sister Justice, gaat de strijd aan, gesteund door de Kerk, maar tegengewerkt door werkgevers, maffia en politie. Gaandeweg ruilt ze kap en habijt voor een sari en slaagt ze erin een pluralistische stroom van verzet op gang te brengen. Wat in 1985 begon als een geïmproviseerde vergadering is vandaag een vakbond met miljoenen leden, tot ver buiten de grenzen van India.

Jeanne Devos weet door te dringen tot de International Labour Organisation (ILO) in Genève die als kroon op haar onwrikbare inzet in 2011 Conventie 189 goedkeurt: huisarbeid wordt voortaan wereldwijd erkend als arbeid.

Prijs:€ 29,99

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar

E-book ean