Als je wieg op drijfzand staat

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
192
Afmetingen: 
214x145
Verschijningsdatum: 
06/10/2020
EAN: 
9789401472807
Nur-code: 
Waargebeurde verhalen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
4

Als je wieg op drijfzand staat

Een bijzondere ontmoeting tussen een parketmagistraat en een moegestreden vrouw
  • Een waargebeurd verhaal dat niemand onberoerd laat

In de lente van 2018 krijgt Ine Van Wymersch Elvire voor het eerst aan de telefoon. Elvire wil graag inzage krijgen in haar jeugdrechtbankdossier, maar ze wordt al wekenlang van het kastje naar de muur gestuurd. Gevoelig voor de urgentie die doorklinkt in haar stem, besluit Ine haar dossier op te sporen.

Elvires moeder liet haar sinds de geboorte aan haar lot over. Haar pad slingerde, met verschillende uitschuivers en struikelblokken. Zelf ziet ze haar eigen drie kinderen al lang niet meer. Elvire blijkt in aanmerking te komen voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. De psychiaters gaven groen licht voor de euthanasie, op voorwaarde dat ze in een brief uitlegt aan haar kinderen wat haar drijft om euthanasie aan te vragen.

'Nu alleen nog iemand vinden die mijn verhaal kan opschrijven', zo zegt Elvire terloops. Ze is analfabeet. De zin achtervolgt Ine wekenlang.Ze bedenkt dat zij diegene kan zijn die haar eenstem kan geven. Gedurende drie dagen, aan zee, gaat ze in gesprek met Elvire. Een gesprek dat schrijnend duidelijk maakt dat waar je wieg staat onwaarschijnlijk bepalend is voor de kansen die je krijgt, vanaf het prille begin tot op hetbittere einde.

De driedaagse met Elvire is te beluisteren in Drie dagen, een podcast van Ward Bogaert en Philip Heymans, VRT NWS.

Prijs:19,99

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Leverbaar

E-book ean

iBookstore