IJsparfait met notenstukjes

IJsparfait met notenstukjes

16/04/2021

Patissier Christophe Declercq brengt de zomer op tafel met Het grote ijsboek. 80 recepten met ijs van ontbijt tot dessert. Met deze ijsparfait met notenstukjes komt je zeker opnieuw in een zomerse stemming. 

IJsparfait met notenstukjes

30 min + enkele uren vriestijd

Ingrediënten (voor 8 personen)

200 g eidooiers | 200 g suiker | 80 g water | 120 g grof gebroken gekaramelliseerde hazelnoten | 400 g lobbig geklopte room van 40%

Bereiding

  1. Klop de eidooiers (bij voorkeur machinaal) los.
  2. Breng de suiker en het water aan de kook tot 110 °C, tot suikersiroop.
  3. Giet de suikersiroop op de eidooiers (blijf langzaam kloppen terwijl je giet) en klop koud tot een luchtig beslag.
  4. Meng 80 gram grof gebroken gekaramelliseerde hazelnoten onder het luchtige beslag.
  5. Meng er de lobbig geklopte room in twee delen onder en vul in een taartring van 16 à 18 centimeter diameter.
  6. Plaats enkele uren in de diepvriezer.
  7. Ontvorm en werk de ijsparfait af met de rest van de grof gebroken gekaramelliseerde hazelnoten.

 

 

Het grote ijsboek

Christophe Declercq

All you need is ice cream
  • Meer dan 80 verfrissende recepten: cookie dough-ijs, ijs met olijfolie, rode vruchtensorbet, kriekbiersorbet, kleurrijke frisco's, veganistische ijstaart, enz.
  • Aandacht voor lactosevrij ijs, vegan ijs en ijs zonder toegevoegde suikers
  • Met de heel duidelijke uitleg en veel stap voor stap foto's.