5 tips tegen eenzaamheid op soloreis

5 tips tegen eenzaamheid op soloreis

03/05/2018

Wat je ook allemaal voor geweldigs beleeft, eenzaamheid kan soms een probleem worden tijdens je soloreis. Hierbij onze vijf tips om je te helpen.

1. Verwen jezelf

Bedenk wat je allemaal zou willen doen, maar waarvoor je thuis geen tijd hebt. Reizen voor een langere periode betekent heel vaak budgetreizen, maar soms kan je jezelf na een paar weken kamperen verwennen met een verblijf in een mooi hotel of een kuurbehandeling boeken na een lange busreis. Geniet van het moment en ga fris en vol energie verder met je reis.

2. Op verkenning

Als je je even down voelt, help in bed blijven je niet verder. Geniet van een nieuwe bestemming en ga een stukje wandelen. Een verkenningstochtje verzet de zinnen. De zon geef je ook nog eens een dosis vitamine D om op te vrolijken.

3. Praat  met de bevolking

Breek het ijs en maak een praatje met de bevolking. Informeer bij hotelpersoneel naar hun favoriete restaurantjes en vraag winkeliers eens hoe het ermee gaat – misschien ben je aangenaam verrast waartoe deze gesprekken kunnen leiden.

4. Logeer in hostels

Je zult je niet snel eenzaam voelen in een hostel, waar je vaak voortdurend tussen de mensen zit. Maak kennis met je slaapkamergenoten en neem deel aan door het hostel georganiseerde activiteiten.

5. Lach

Simpel, maar waar – lach en mensen zullen meer ontvankelijk voor je zijn. Als je ongelukkig kijkt en een negatieve houding hebt, zullen mensen onbewust vermijden om met je te praten.

 

Dus waar wacht je nog op? Laat je inspireren door het Handboek voor de soloreiziger en maak je reisdromen helemaal alleen waar.

Lonely Planet Handboek voor de soloreiziger

Tips & trucs voor de soloreiziger

Plan je een roadtrip, een citytrip of een reis naar jouw droomeiland? Dit boek geeft je de know-how en het zelfvertrouwen om de wereld op eigen houtje te verkennen.

Met advies van ervaren soloreizigers leer je hoe je jouw reisroute uitstippelt, jouw budget plant en andere mensen ontmoet.

€ 17,99 | Meer info