25 jaar Vos en Haas!

25 jaar Vos en Haas!

12/10/2023

De boeken van Vos en Haas zijn met herkenbare en humoristische verhalen dé ideale boeken voor beginnende lezers. 25 jaar geleden won het eerste boek van Vos en Haas meteen zes prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. Met vertalingen in veertien landen groeiden de boeken uit tot echte klassiekers!

Een nieuw voorlees- en zoekboek

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum is er een nieuw voorlees- en zoekboek verschenen: Vos en Haas - Waar is het cadeau?

Hierin geven Uil, Vos en Haas een verjaardagsfeest. Iedereen komt langs met cadeautjes, maar als alle gasten weg zijn is het cadeau van Pluim, een zilveren taartschep, verdwenen... Was er een dief? 

Eindeloos voorlees- en zoekplezier!

Knuffel met Vos en Haas

Heerlijk nieuws voor alle kleine én grote fans van de succesreeks: Vos en Haas zijn er nu ook als heerlijk zachte knuffels. Ze zijn gemaakt met zorg en oog voor kwaliteit. Extra leuk is dat de kleertjes ook aan- en uitgedaan kunnen worden!

De auteur

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

De illustrator

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs.

Nog meer Vos en Haas

Voor de bibliotheken is er een speciale Vos en Haas speurtocht gemaakt. Deze kan zelf worden gedownload en uitgeprint. Meer informatie vind je hier.

Ga voor lesmateriaal, kleurplaten, uitknipfiguren en nog meer info over het gouden duo naar de Vos en Haas website.