Vos en haas

Lezen is leuk met Vos en Haas

Al 25 jaar zijn de humoristische boeken over Vos en Haas, dé ideale boeken voor beginnende lezers. Het eerste boek van Vos en Haas won meteen zes prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. Met vertalingen in zestien landen groeiden de boeken van dit fantastische duo uit tot echte klassiekers. De avonturen van Vos en Haas zijn nu ook te volgen op televisie in een schitterende animatiereeks.

Vos en Haas film

In 2024 verschijnt Vos en Haas redden het bos, de eerste langspeelfilm van Vos en Haas. De familiefilm is gebaseerd op het verhaal Vos en Haas en de bosbaas. Ter gelegenheid van de film verschijnt er in april een heruitgave van het boek met de filmtitel.

Dit avontuur zit vol komische en hartverwarmende momenten! Vanaf 24 april in de bioscoop in Nederland, en vanaf 23 oktober in België. (Ontdek hier een leuke kleurplaat!)

Voor informatie rond de Nederlandse release > Klik hier.

Voor informatie rond de Belgische release > Klik hier.

Vos en Haas doe-expo

In samenwerking met Kasteeldomein Zellaer organiseren we van 04/05/2024 t.e.m. 30/09/2024 een gloednieuwe doe-expo van Vos en Haas!

Kinderen en ouders, grootouders,… kunnen samen doorheen het kasteel op zoek gaan naar de jarige! Het belooft een expo vol verrassende zoek-, denk-, en doe-opdrachten op een prachtig domein te worden. Bovendien loopt er ook een leuke wedstrijd.

Vos en Haas redden het bos

Dit boek werd recent verfilmd door de makers van de bekroonde stop-motion animatiereeks. Kunnen Vos en Haas samen met hun vrienden het bos redden? Het boek bij de film is beschikbaar vanaf 09/04/2024. 

Vos en Haas – Waar is het cadeau?

Uil, Vos en Haas geven een feest. Een verjaardagsfeest! Want jarig zijn is leuk. Een groot voorleesboek, goed voor uren kijk- en zoekplezier.  

Vos en Haas - Het superdikke doeboek

Speel en ontdek mee met Vos en Haas! Een doeboek vol lees- en schrijfspelletjes, creatieve tekenopdrachten, mooie illustraties en de herkenbare Vos en Haas-vrolijkheid.

Boeken

Leesboeken

Wat? Leuke leesboeken met heel veel tekeningen. Sommige woorden zijn extra groot gedrukt om ze gemakkelijker kunnen te lezen.

Voor wie? Van beginnende lezers tot lezers met al wat meer ervaring: voor elk wat wils. Het leesniveau staat aangeduid op het omslag van het boek.

Dikke boeken

Wat? Meerdere verhalen in een lekker dik leesboek. De moeilijkheidsgraad groeit geleidelijk. Sommige woorden zijn extra groot gedrukt om ze gemakkelijker kunnen te lezen.

Voor wie? Geschikt om zelf of samen te lezen. En natuurlijk ook om voor te lezen thuis of in de klas. Het leesniveau staat aangeduid op het omslag van het boek.

Voorleesboeken

Wat? Verrassende prentenboeken met veel humor, grote kijkplaten en eenvoudig taalgebruik.

Voor wie? Ideaal om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar.

Doeboeken

Wat? Kleurrijke doeboeken boordevol creatieve en leerzame opdrachten. Verken samen met Vos en Haas letters en woorden, zoek de verschillen en puzzel mee. De perfecte voorbereiding om te leren lezen, schrijven en tellen.

Voor wie? Geschikt voor kinderen die naar groep 3 of het eerste leerjaar gaan (Doeboek 1) of kinderen met al enkele maanden leeservaring (Doeboek 2).

Kijkwoordenboek en Aa bee see

Wat? Breid je woordenschat uit aan de hand van verhalen in Het kijkwoordenboek en leer op een speelse manier nieuwe woorden met Vos en Haas. Ontdek hoe bijzonder de letters van het alfabet zijn in een leuk Aa bee see op rijm.

Voor wie? Het kijkwoordenboek is ideaal als voorbereiding om te leren lezen (leeftijd 5+). Vos en Haas – Aa bee see is een kartonboek (leeftijd 3+).

Audioboeken

Wat? Luister naar de avonturen van Vos en Haas op je smartphone of tablet. Ideaal voor thuis of onderweg.

Voor wie? Geschikt voor jong en oud. Ook voor wie lezen niet vanzelfsprekend is, zijn luisterboeken een mooi alternatief.   

Non-books

Het spel van Vos en Haas

Speel met Vos en Haas en hun vrienden en versla Jak!

Dit spel bevordert:

  • het herkennen en onthouden van beelden
  • de fijne motoriek van jonge kinderen
  • elkaar begrijpen en samenwerken

 

Knuffel Vos

Vrolijke Vos is er nu ook als knuffel!

Knuffel Haas

Slimme Haas is er nu ook om te knuffelen!

 

Animatiereeks & Film

Vos en Haas zijn ook te zien op de televisie. Ontdek de 52 afleveringen op VRT MAX of NPO Zappelin.

Vanaf 24 april 2024 zijn Vos en Haas ook echte filmsterren! Hun animatiefilm is vanaf die dag te zien in de Nederlandse bioscopen. In het najaar verschijnt de film vanaf 23 oktober in België.

Gelieve cookies voor marketing en geïntegreerde media te aanvaarden om deze video te kunnen bekijken.

Ketnet op een Ketnet junior ELKE dag Vos en haas

Vos en Haas redden het bos - Officiële trailer NL

Auteur & illustrator

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs.

Gelieve cookies voor marketing en geïntegreerde media te aanvaarden om deze video te kunnen bekijken.

Illustrator Thé-Tjong Khing blaast 90 kaarsjes uit

Onderwijs & downloads

Geef je les en ga je graag aan de slag met Vos en Haas in de klas? Hieronder vind je GRATIS LESMATERIAAL om meteen mee te starten.

Maar ook buiten het onderwijs kan je zeker met dit materiaal aan de slag. Print de kleurplaten thuis of organiseer een speurtocht in je bibliotheek!

 

Interactief e-book

Leerlingen kunnen het e-book zelf lezen of luisteren naar het audioverhaal.

Extra handig! Er is een speciale meeleesfunctie: de zinnen die worden voorgelezen, lichten gelijktijdig op in de tekst. Dit biedt houvast voor kinderen die minder vlot lezen. Zo kan iedereen genieten van het verhaal.

 

Activiteiten

Vos en Haas expo

In samenwerking met Kasteeldomein Zellaer organiseren we van 04/05/2024 t.e.m. 30/09/2024 een gloednieuwe doe-expo van Vos en Haas!

Kinderen en ouders, grootouders,… kunnen samen doorheen het kasteel op zoek gaan naar de jarige! Het belooft een expo vol verrassende zoek-, denk-, en doe-opdrachten op een prachtig domein te worden. Bovendien loopt er ook een leuke wedstrijd.