Vos en haas

Het eerste boek van Vos & Haas verscheen in 1998. De kinderboekenreeks kende sindsdien een enorm succes. Het werk van Sylvia Van den Heede en Thé Tjong-Khing kreeg een lange reeks bekroningen, waaronder de Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer. De Vos & Haas-boeken zijn geschikt voor lezers van 4 tot 7 jaar en zijn goed voor meer dan 650.000 verkochte exemplaren. Daarbovenop is de reeks ook op televisie te zien.

Vos & Haas-boeken

Voor startende lezers is er de leesserie ‘Ik leer lezen met Vos en Haas’. De bladzijdes zien er aantrekkelijk uit met een mooie verdeling tussen de tekst en de plaatjes. Sommige woorden zijn extra groot gedrukt. Dit maakt het makkelijker voor kinderen om het woord te lezen.

Ik lees als Uil
AVI START tot M3 NL, AVI 1-2 BE

Het eerste leesniveau is ‘Ik lees als Uil’. Deze boeken zijn geschikt voor kinderen die al een paar maand leesonderwijs volgen. In de tekst zijn er nog geen hoofdletters te zien en sommige woorden zijn extra groot gedrukt zodat kinderen ze gemakkelijker kunnen lezen.

Ik lees als Vos
AVI M3 tot E3 NL, AVI 2-3 BE

Het tweede leesniveau is ‘Ik lees als Vos’. De moeilijkheidsgraad light hier iets hoger.

De woorden in het boek zijn speciaal gekozen voor kinderen die al bijna een jaar leesonderwijs volgen. Er komen ook heel wat moeilijke woorden aan de orde. Deze woorden zijn dan belangrijke onderdelen van de verhaallijn en maakt dat een kind de woorden begrijpt en zelf ook kan toepassen.

Ik lees als Haas
AVI E3 tot M4 NL, AVI 3-4-5 BE

Het derde leesniveau valt onder ‘Ik lees als Haas’. De moeilijkheidsgraad ligt hier het hoogst.

Er wordt op leuke wijze met de betekenis van woorden gespeeld. Kinderen worden op een aangename en grappige manier geholpen bij het aanleren van nieuwe woorden.
 

Groeiboeken

Bij de groeiboeken loopt de moeilijkheidsgraad van de tekst geleidelijk op van AVI-Start (met leestekens) tot en met AVI-M4. In de teksten (zestien hoofdstukken) wordt gebruik gemaakt van verschillende lettergroottes en letterdiktes.

Voorleesboeken

Verhalen met verrassende wendingen, fijne humor en eenvoudig taalgebruik. Daar staan de boeken van Vos & Haas garant. Ideaal om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar.

Doeboeken

Leer samen met Vos en Haas spelen met letters en woorden Pak je potloden en ga samen met Vos en Haas aan de slag in deze kleurrijke doeboeken.

 

 

Vos & Haas in de klas

Ga aan de slag met Vos & Haas!
Maak ook kennis met de Vos & Haas e-books en download hier jouw gratis exemplaar.

 

 

Vos & Haas op televisie

Het Vlaamse productiehuis Walking the Dog en het Nederlandse Submarine hebben een reeks van 52 animatiefilmpjes gemaakt. Het zijn afleveringen van telkens tien minuten. De reeks is te zien op Ketnet Junior en NPO Zappelin. Hier vind je alvast een voorproefje:

Ketnet op een Ketnet junior ELKE dag Vos en haas

 

Vos & Haas Theater (Nederland)

 

 

Zoek de 7 verschillen