Vos en haas

Lezen is leuk met Vos en Haas

Al 25 jaar zijn de humoristische boeken over Vos en Haas, dé ideale boeken voor beginnende lezers. Het eerste boek van Vos en Haas won meteen zes prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. Met vertalingen in veertien landen groeiden de boeken van dit fantastische duo uit tot echte klassiekers. De avonturen van Vos en Haas zijn nu ook te volgen op televisie in een schitterende animatiereeks.

Vos en Haas – Waar is het cadeau?

Vier het feestjaar van Vos en Haas, met een groot voorleesboek. Goed voor uren kijk- en zoekplezier. Beschikbaar vanaf 26/09/2023.

Knuffels om te koesteren

Vrolijke Vos en slimme Haas zijn er nu ook als knuffel. Gemaakt van hoogwaardig materiaal en ongelooflijk zacht. Beschikbaar vanaf 17/10/2023.

Speurtocht voor bibliotheken

Vos en Haas bestaan 25 jaar en dat moeten we vieren. Organiseer een heuse Vos en Haas speurtocht in jouw bibliotheek. Meer info vind je hier op de website. 

Boeken

Leesboeken

Wat? Leuke leesboeken met heel veel tekeningen. Sommige woorden zijn extra groot gedrukt om ze gemakkelijker kunnen te lezen.

Voor wie? Van beginnende lezers tot lezers met al wat meer ervaring: voor elk wat wils. Het leesniveau staat aangeduid op het omslag van het boek.

Dikke boeken

Wat? Meerdere verhalen in een lekker dik leesboek. De moeilijkheidsgraad groeit geleidelijk. Sommige woorden zijn extra groot gedrukt om ze gemakkelijker kunnen te lezen.

Voor wie? Geschikt om zelf of samen te lezen. En natuurlijk ook om voor te lezen thuis of in de klas. Het leesniveau staat aangeduid op het omslag van het boek.

Voorleesboeken

Wat? Verrassende prentenboeken met veel humor, grote kijkplaten en eenvoudig taalgebruik.

Voor wie? Ideaal om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar.

Doeboeken

Wat? Kleurrijke doeboeken boordevol creatieve en leerzame opdrachten. Verken samen met Vos en Haas letters en woorden, zoek de verschillen en puzzel mee. De perfecte voorbereiding om te leren lezen, schrijven en tellen.

Voor wie? Geschikt voor kinderen die naar groep 3 of het eerste leerjaar gaan (Doeboek 1) of kinderen met al enkele maanden leeservaring (Doeboek 2).

Kijkwoordenboek en Aa bee see

Wat? Breid je woordenschat uit aan de hand van verhalen in Het kijkwoordenboek en leer op een speelse manier nieuwe woorden met Vos en Haas. Ontdek hoe bijzonder de letters van het alfabet zijn in een leuk Aa bee see op rijm.

Voor wie? Het kijkwoordenboek is ideaal als voorbereiding om te leren lezen (leeftijd 5+). Vos en Haas – Aa bee see is een kartonboek (leeftijd 3+).

Audioboeken

Wat? Luister naar de avonturen van Vos en Haas op je smartphone of tablet. Ideaal voor thuis of onderweg.

Voor wie? Geschikt voor jong en oud. Ook voor wie lezen niet vanzelfsprekend is, zijn luisterboeken een mooi alternatief.   

Spel - Red het ei

Kun jij Vos, Haas en hun vrienden helpen om het ei in het nest te leggen voordat Jak het vindt? Een leuk kaart- en bordspel voor de hele familie. Speel als team dit geheugenspel en win samen van Jak.

 

 

Dit spel bevordert:

  • het herkennen en onthouden van beelden
  • de fijne motoriek van jonge kinderen
  • elkaar begrijpen en samenwerken

 

Animatiereeks

Vos en Haas zijn ook te zien op de televisie. Ontdek de 52 afleveringen op VRT MAX of NPO Zappelin.

Gelieve cookies voor marketing en geïntegreerde media te aanvaarden om deze video te kunnen bekijken.

Ketnet op een Ketnet junior ELKE dag Vos en haas

Auteur & illustrator

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

Thé Tjong-Khing sleepte met zijn illustraties al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs.

Gelieve cookies voor marketing en geïntegreerde media te aanvaarden om deze video te kunnen bekijken.

Illustrator Thé-Tjong Khing blaast 90 kaarsjes uit

Bibliotheken

Wil je graag een Vos en Haas speurtocht organiseren? Hieronder vind je GRATIS MATERIAAL om de speurtocht te organiseren in jouw bibliotheek.

De speurtocht bestaat uit 5 verschillende opdrachten die op maximaal A2 formaat papier uitgeprint kunnen worden. Deze posters kunnen op verschillende plekken in de bibliotheek opgehangen worden. De kinderen krijgen een formulier met opdrachten die horen bij de posters. Met de opdrachten kunnen ze letters verdienen en als het juiste woord is gevonden, maken ze kans op een Vos en Haas pretpakket t.w.v. € 60! (voorwaarden zie infofiche)

Onderwijs

Geef je les en ga je graag aan de slag met Vos en Haas in de klas? Hieronder vind je GRATIS LESMATERIAAL om meteen mee te starten.

 

Interactief e-book

Leerlingen kunnen het e-book zelf lezen of luisteren naar het audioverhaal.

Extra handig! Er is een speciale meeleesfunctie: de zinnen die worden voorgelezen, lichten gelijktijdig op in de tekst. Dit biedt houvast voor kinderen die minder vlot lezen. Zo kan iedereen genieten van het verhaal.

 

Activiteiten