Europa

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
256
Afmetingen: 
290x240
Verschijningsdatum: 
17/12/2013
EAN: 
9789401414470
Nur-code: 
Bouwkunst, architectuur
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Europa

Europese Raad en Raad van de Europese Unie
  • Prestigeproject in het hart van de Europese wijk

EUROPA is gebouwd als zetel voor de Europese Raad. Hier zullen in de toekomst de 'Europese toppen' plaatsvinden: de regelmatige ontmoetingen tussen staatshoofden en regeringsleiders van de achtentwintig lidstaten van de Europese Unie.

EUROPA zal ook de nieuwe zetel zijn voor de Raad van de Europese Unie, de echte 'ministerraad' waarin de regeringsleden van de verschillende lidstaten samen overleggen. EUROPA is een nieuw gebouw. Het integreert de beschermde gevels van de voormalige Résidence Palace, in 1927 gebouwd door Michel Polak, in een architecturaal hoogstaande nieuwbouw in het hart van de Europese wijk, een plaats die zindert van de dringendste bekommernissen van vandaag, zowel op democratisch als op ecologisch vlak.

Het ontwerp van dit nieuwe geheel, dat blijk geeft van enorme technische en artistieke virtuositeit, verdiende het om beschreven en toegelicht te worden nog voor het gebouw wordt opgeleverd: dit boek is dus zowel een analyse van een project als het verhaal van een grote bouwwerf.

Prijs:39,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Uitverkocht