5 powertips voor instant energie

Statusbericht

Tint-dag 2015 is toegevoegd aan jouw winkelmandje. Je kunt je bestelling afronden of verder winkelen.

5 powertips voor instant energie

12/04/2016

Futloos en moe na die lange winter? Claudia Van Avermaet - zus van Greg - verklapt je haar ultieme tips voor instant energie.

 

1. Zoek een vast slaapritme: als je een dag vol energie wilt, is het belangrijk om op tijd naar bed te gaan en om op tijd op te staan. Je lichaam heeft nood aan regelmaat.

 2. Een koude douche in de ochtend geeft je een boost van ’s morgens vroeg. Het laat je huid stralen, opent je haarvaten, ontgift je lichaam, activeert je klierstelstel en versterkt je zenuwstelsel. Je hoeft niet meteen onder die koude douche te springen. Start eerst met je handen, je voeten en je armen. Wrijf dan je voeten even over elkaar en richt de douchestraal ondertussen op je onderbenen. Tot slot verfris je je rug, borst, buik en gezicht. Probeer dit drie- tot vijfmaal.

 3. Ademtip: drie minuten rustig ademhalen, weg stress en ochtendhumeur. Volgende ademtip duurt slechts 3 minuten, maar kan een wereld van verschil maken, zeker als je wat gestresseerd bent: het maakt je minder prikkelbaar.
1. Ga rechtop zitten op een stoel of op een kussen. Handen los op je schoot. 2. Voel met je zitvlak de vloer. Maak je rug lang, laat alle emoties los. 3. Ontspan je schouders, ontspan je hele lichaam. 4. Leg je hand op je buik en adem rustig in en uit. Voel je buik op en neer gaan. 5. Adem vijf tellen rustig in, drie tellen stil, vijf tellen uit, drie tellen stil.
 
4. Zet meer powerfood op je menu; begin met het aanpassen van je eten en haal meer energie uit je voeding. Start het veranderen van 2 à 3 eetgewoontes en geef er bewust aandacht aan. Van zodra je je beter voelt, kan je weer een nieuwe stap zetten tot een gezonde en pure levensstijl. Wat haalbaar is in een eerste fase is het schrappen van chips, koekjes en snoep. Zij laten je bloedsuikerspiegel te veel op en af gaan en zorgen daardoor voor energiedipjes. Eet een stuk fruit of pure chocolade en maak je eigen koekje met natuurlijke ingrediënten.
 

5. Healthy yoga: stretchoefeningen Onze spieren houden ervan om gestretcht te worden. Het zorgt voor een betere doorbloeding, meer soepelheid en een betere afvoer van afvalstoffen. Met eenvoudige yoga-oefeningen kan je je lichaam stretchen. Bovendien heb je hier niet veel tijd voor nodig en je kan het op het even welk moment doen.

Nog meer haalbare oefeningen, heerlijke recepten en concrete tips om je energiepeil op te krikken?

Power - Claudia Van Avermaet
Een boek als een bruistablet... vol energie! 

> Boek inkijken
> Nu met gratis verzending t.e.m. eind mei 2016

€ 22,99 | Bestel nu

 

'Power' boektrailer - Uitgeverij: Lannoo - Van Avermaet Claudia