The world book of love

Na het wereldwijde succes van Geluk. The World Book of Happiness bestudeerde Leo Bormans twee jaar lang het wetenschappelijk onderzoek over de liefde. Hij verzamelde de grootste denkers: 100 onderzoekers uit 50 landen vatten in 1000 woorden samen wat we weten over de liefde. Het resultaat is een caleidoscopisch boek vol wijsheid en inzicht in het systeem en het mysterie van de liefde. Ontmoet jezelf en je geliefden in de spiegel en het venster van dit boek.

HET BOEK
The World Book of Love. Het geheim van de liefde.

Als we het woord ‘liefde’ zouden schrappen, zouden we 90 procent van de boeken, films, tijdschriften en liedjes vaarwel kunnen zeggen. Niettemin valt er een dodelijke stilte als je mensen vraagt iets waardevols, fundamenteels en wezenlijks over de liefde te zeggen.

Honderd van de beste onderzoekers uit bijna vijftig verschillende landen delen in dit boek wat we weten over de liefde. Ze spreken over hechting, passie en betrokkenheid, over jaloezie en misbruik, van Darwin tot sciencefiction, van verborgen geheimen tot open seks. Ze verklaren het systeem en ontsluieren het mysterie. Ze hebben het over ouderliefde, dieren, huwelijk en scheiding, tienerliefde en zorg voor de ouderen onder ons. De wereld van de liefde zit vol verwondering en verrassing, pijn en tranen, hoop en wanhoop. Welkom in The World Book of Love!

DE BOX
The World Box of Love. Een schatkist vol liefde.

52 mooie liefdeskaarten die je als een wenskaart kunt openvouwen, voor elke week één. Een mooie box met 104 ideeën om nog meer liefde in je leven te brengen. Elke kaart geeft één gouden tip die wordt uitgewerkt in twee concrete ideeën: één om alleen en één om met z'n tweeën aan de slag te gaan. Een bondige handleiding geeft wat meer achtergrond. Alle adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van 100 liefdesexperten uit meer dan 50 landen.


Leo Bormans is een veelgevraagd spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over de hele wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij organiseerde zelf verscheidene conferenties met experten in de positieve psychologie, o.a. Lord Richard Layard (UK), Dr. Robert Biswas-Diener (USA), Prof. Mihaly Csikszentmihalyi (USA) en Prof. Samuel Ho (China).

Hij organiseert kleinschalige en grootschalige geluksinterventies (o.a. samen met dokters, welzijnswerkers en managers).

DE AUTEUR

Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”. Het boek is o.a. in het Chinees, Koreaans en Sloveens. Europees Voorzitter Herman Van Rompuy gaf het cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag “geluk en levenskwaliteit” ook op de politieke agenda te plaatsen.

Leo Bormans was meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Voor de overheid heeft hij al die tijd gewerkt aan actief burgerschap, communicatie, positief onderwijs en positieve journalistiek. Hij was actief bij Unesco en bij de stichting van Prinses Mathilde. Zijn initiatieven rond actief burgerschap hebben vele organisaties en beleidsmakers geïnspireerd.

Hij steunt de internationale beweging voor “Happiness & Quality of Life” en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West (o.a. de beweging “Action for Happiness” van Lord Richard Layard aan de London School of Economics en het idee Bruto Nationaal Geluk van de regering van Bhutan).

Leo Bormans wordt uitgenodigd van Malta tot Bangkok, van Sofia tot Noorwegen en is een gewaardeerde keynote spreker op grote conferenties (o.a. “The World Conference Appreciative Inquiry 2012” en “The European Congress of Positive Psychology 2012”). Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan sprak hij het groot jongerencongres Hope XXL toe, dat deels geïnspireerd is door “The World Book of Happiness”. 

Hij besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen de “happy few”. Daarom is hij betrokken bij gespecialiseerde workshops voor specifieke groepen (drugverslaafden, studenten, lerarenopleiding, actieve burgers, probleemjongeren, oudere mensen, mensen met mentale problemen, begeleiders in de palliatieve zorg enz.)