The world book of love

Een liefdevol leven

Leo Bormans, auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’, verdiepte zich ook jarenlang in het wereldwijde wetenschappelijk onderzoek over de ‘liefde’. Hij verzamelde de grootste denkers: 100 onderzoekers uit 50 landen vatten in 1000 woorden samen wat we weten over de liefde. Nog niet zo gek lang geleden werd liefde niet echt onderzocht. Nu kunnen deze recente inzichten ons helpen om op vele domeinen van ons leven een meer liefdevol leven te leiden. Ontdek het in deze publicaties.

Van harte.
100 sleutels voor een liefdevol leven

De rode hartjes zijn overal. Maar wat betekenen ze in het leven van elke dag? In dit boek vertaalt Leo Bormans de belangrijkste inzichten uit ‘The World Book of Love’ in honderd concrete adviezen om een liefdevol leven te leiden: ‘De beste relaties maken van één plus één drie’.

Cupido, de god van de liefde, wordt meestal afgebeeld met pijl en boog. Als hij ons hart raakt, worden we zogezegd verliefd. Met alle gevolgen van dien. Maar onthoud dat Cupido de zoon is van de goden Venus (liefde) en Mars (oorlog). Zijn pijlen zijn gedrenkt in liefde en strijd, in harmonie en onbegrip. Dat aanvaarden en de strijd aan gaan, blijkt het lot van de mens.

Dit boek gaat over proberen en mislukken, over warmte en pijn en over de essentie van de liefde zelf. Helder en krachtig verwoord voor iedereen die liefde zoekt of gevonden heeft, meer liefdevol door het leven wil gaan of anderen wil helpen een eigen weg te vinden.

Hardback | 112 pagina's

Van harte: 100 sleutels voor een liefdevol leven

Gratis webinar. Volg hier het exclusief webinar van Leo Bormans over de essentie van de liefde. Met algemene inzichten en 9 concrete sleutels voor een meer liefdevol leven. Neem er 30 minuten rustig de tijd voor. Van harte.

'De beste relaties maken van één plus één drie.'

The World Book of Love

The World Book of Love. Het geheim van de liefde.

De wijsheid van 100 liefdesprofessoren uit de hele wereld. Prof. Stephen G. Post (USA): ‘The World Book of Love is een groot avontuur voor elke lezer. Wat kan er immers meer fundamenteel zijn voor ons dagelijks bestaan, voor onze hoop, creativiteit en vreugde dan de liefde? Dit boek zou ons allemaal moeten inspireren.’ Ook verkrijgbaar in het Engels, Frans en Duits.

The World Box of Love. Een schatkist vol liefde.

52 mooie liefdeskaarten die je als een wenskaart kunt openvouwen, voor elke week één. Een mooie box met 104 ideeën om nog meer liefde in je leven te brengen. Elke kaart geeft één gouden tip die wordt uitgewerkt in twee concrete ideeën: één om alleen en één om met z’n tweeën aan de slag te gaan. Een bondige handleiding geeft wat meer achtergrond. Alle adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van 100 liefdesexperten uit meer dan 50 landen. Geschikt voor koppels, singles en al wie een liefdevoller leven wil leiden of anderen daarbij wil helpen.

Geluk voor kinderen

De inzichten over geluk, hoop en liefde werden door Leo Bormans ook verrassend en laagdrempelig vertaald in drie grote voorleesboeken voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Tienduizenden kinderen in vele landen gebruiken deze boeken samen met hun (groot)ouders, begeleiders en leraren. Het boek ‘Geluk voor Kinderen. Vriendschap’ is specifiek gebouwd op de inzichten uit ‘The World Book of Love’ en ‘Van harte’. Bekijk de reeks

Felix zoekt geluk

In de reeks ‘Felix zoekt Geluk’ richt Leo Bormans zich met originele verhaaltjes op de jongste kleuters (2-5 jaar). Het zijn ‘knusselboeken’: om gezellig knus te lezen, te knuffelen en te knutselen. Telkens ontdekt Felix de grote kracht van eenvoudige dingen die vriendschap, geluk en hoop kunnen versterken. Bekijk de reeks

'Relaties dragen geen zorg voor zichzelf. Ze hebben zorg en zuurstof nodig.'

Over de auteur

Leo Bormans is onderzoeker, schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is o.a. Distinguished Lecturer in Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn werk is in meer dan twaalf talen vertaald (o.a. Spaans, Russisch, Koreaans en Chinees). Voormalig Europees Voorzitter Herman Van Rompuy gaf ‘The World Book of Happiness’ cadeau aan alle wereldleiders met de vraag geluk en levenskwaliteit ook op de politieke agenda te zetten.

Leo Bormans besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen voor de ‘happy few’. Zijn werk slaat een unieke brug tussen de Universiteitslaan en de Dorpsstraat. Ontdek meer op www.leobormans.be

Workshop en lezingen met Leo Bormans

Leo Bormans is een veelgevraagd spreker en adviseur voor beleidsmakers, universiteiten, managers, welzijnswerkers, zorgverstrekkers, leraren en organisaties over de hele wereld. Hij organiseert kleine en grote interventies en workshops. Ook voor het bedrijfsleven kan het wetenschappelijk onderzoek naar ‘de liefde’ veel betekenen. Daarvoor gaan ook de lezingen ‘Liefdevol leiderschap’. Ontdek meer op www.leobormans.be of neem rechtstreeks contact op met leo@leobormans.be

Haal meer liefdevolle inspiratie uit ander werk van Leo Bormans:

Subtitle: 
De koppen van geluk. 2 koppen en 50 inspiratiekaarten voor een goed gesprek
Prijs:19,99
Subtitle: 
Negen toetsstenen voor een positief leven
Prijs:10,00
Subtitle: 
Het waargebeurde verhaal van een vader op de vlucht
Prijs:21,99
Subtitle: 
100 sleutels voor een hoopvol leven
Prijs:15,99
Subtitle: 
Versterk de positieve krachten en die van de groep
Prijs:25,99
Subtitle: 
The World Box of Happiness
Prijs:17,99
Subtitle: 
Scheurkalender - Een tip voor elke dag
Prijs:14,99
Subtitle: 
Prijs:7,95