The world book of hope

Leo Bormans, auteur van de bestsellers Geluk. The World Book of Happiness en The World Book of Love. Het geheim van de liefde, verdiepte zich ook in het wereldwijde wetenschappelijk onderzoek rond het begrip ‘hoop’. "Nooit had ik kunnen vermoeden hoe boeiend dit zou zijn. Ik dacht altijd dat hoop iets was voor een onzekere toekomst, maar ik heb geleerd dat hoop een kracht is van het NU. Hoopvolle mensen ontdekken steeds nieuwe wegen en blijven op een bijzondere manier eigenaar van hun handelen. Het is bovendien een vaardigheid die we allemaal kunnen leren." In het boek Hoop. The World Book of Hope delen 100 topwetenschappers hun expertise in dit domein.

HET BOEK
Hoop. The World Book of Hope

Hoop is de ultieme menselijke kracht en het tegenovergestelde van angst. In deze onzekere tijden is het belangrijk dat we hoop als bron voor succes, veerkracht en geluk goed begrijpen. In het boek Hoop. The World Book of Hope delen 100 topwetenschappers hun expertise in dit domein.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 90% van de wereldbevolking een hoopvolle kijk op de toekomst heeft. Hoop is universeel, ongeacht leeftijd, geslacht of inkomen. De bekende psychiater, Viktor Frankl, overlever van de Holocaust, schreef dat de laatste vrijheid die men van de mens kan wegnemen de manier is hoe hij tegenover de omstandigheden staat. Dat is de kern van hoop. Echte hoop schept geen valse verwachtingen, maar is de bron voor positieve emoties. Het laat ons nieuwe mogelijkheden zien en maakt passieve mensen weer actief. Hoop heeft een gezonde invloed op onze mentale gezondheid. Hoop stimuleert verandering. 

Leo Bormans is een veelgevraagd spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over de hele wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij organiseerde zelf verscheidene conferenties met experten in de positieve psychologie, o.a. Lord Richard Layard (UK), Dr. Robert Biswas-Diener (USA), Prof. Mihaly Csikszentmihalyi (USA) en Prof. Samuel Ho (China).

Hij organiseert kleinschalige en grootschalige geluksinterventies (o.a. samen met dokters, welzijnswerkers en managers).

DE AUTEUR

Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”. Het boek is o.a. in het Chinees, Koreaans en Sloveens verschenen. Europees Voorzitter Herman Van Rompuy gaf het cadeau aan alle wereldleiders met de vraag “geluk en levenskwaliteit” ook op de politieke agenda te plaatsen.

Leo Bormans was meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Voor de overheid heeft hij al die tijd gewerkt aan actief burgerschap, communicatie, positief onderwijs en positieve journalistiek. Hij was actief bij Unesco en bij de stichting van Prinses Mathilde. Zijn initiatieven rond actief burgerschap hebben vele organisaties en beleidsmakers geïnspireerd.

Hij steunt de internationale beweging voor “Happiness & Quality of Life” en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West (o.a. de beweging “Action for Happiness” van Lord Richard Layard aan de London School of Economics en het idee Bruto Nationaal Geluk van de regering van Bhutan).

Leo Bormans wordt uitgenodigd van Malta tot Bangkok, van Sofia tot Noorwegen en is een gewaardeerde keynote spreker op grote conferenties (o.a. “The World Conference Appreciative Inquiry 2012” en “The European Congress of Positive Psychology 2012”). Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan sprak hij het groot jongerencongres Hope XXL toe, dat deels geïnspireerd is door “The World Book of Happiness”. 

Hij besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen de “happy few”. Daarom is hij betrokken bij gespecialiseerde workshops voor specifieke groepen (drugverslaafden, studenten, lerarenopleiding, actieve burgers, probleemjongeren, oudere mensen, mensen met mentale problemen, begeleiders in de palliatieve zorg enz.)