The New World Book of Happiness

NL I EN

GELUK.

The New World Book of Happiness

Het virus, de oorlog, het klimaat, inflatie, armoede en eenzaamheid maken mensen onzeker. Nu de tijden wankel zijn, is er meer dan ooit interesse voor wat echt belangrijk is in het leven: geluk, hoop en liefde.

Gelieve cookies voor marketing en geïntegreerde media te aanvaarden om deze video te kunnen bekijken.

Auteur Leo Bormans over The New World Book of Happiness

HET BOEK

The New World Book of Happiness is een fascinerende compilatie van korte essays door 100 van ’s werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van positieve psychologie uit 50 verschillende landen.Vanuit hun eigen expertise presenteren zij in een prettig leesbare vorm de basisprincipes van geluk en handvatten om dit te bereiken. Ze delen hun onderzoek, hun inzichten en de essentie van geluk en welzijn. En daarnaast geven ze praktische adviezen om een gelukkiger en tevredener leven te leiden als individu en medemens.

In 2010 publiceerde Leo Bormans zijn eerste boek, The World Book of Happiness, dat een internationale bestseller werd. Vijftien jaar geleden startte hij dit onderzoek en nu keert hij terug naar het onderwerp. Voor The New World Book of Happiness - The Essence vroeg hij 100 vooraanstaande experts in positieve psychologie uit vijf continenten hun belangrijkste inzichten over geluk, welzijn en levenskwaliteit te delen.

Elk van hen mag in 1000 woorden ‘de essentie’ van geluk samenvatten en tot zes uitvoerbare stappen geven voor het verbeteren van ons leven op zowel individueel als sociaal vlak. Dat is een uitdagende taak, die ons uitnodigt om onze interculturele kennis uit te breiden en ‘reflectie’ om te zetten in ‘actie’. Wat hebben we geleerd en hoe gaan we nu verder? Nieuwe prioriteiten voor een drastische verschuiving.

De gelauwerde deelnemers aan dit wereldomvattende project hebben meer dan 10.000 academische papers geproduceerd, meer dan 25.000.000 populaire boeken verspreid en meer dan 200.000.000 inspirerende views gegenereerd op Ted X. Nu is al deze kennis en wijsheid samengebracht in één boek, inclusief de essentie van hoe vijf wereldreligies geluk interpreteren.

Met speciale bijdragen van de wereldberoemde experts Richard Easterlin, Martin Seligman, Richard Layard, Barbara Fredrickson, Ruut Veenhoven, Meike Bartels, James Pawelski, Joe Sirgy, Richard Ryan, Marc Schulz, Robert Waldinger, Louise Lambert, Robert Biswas-Diener, plus nog 90 andere deskundigen uit meer dan 50 landen.

Voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy stuurde in 2012 alle 200 wereldleiders van dat moment een exemplaar van de eerste editie van The World Book of Happiness, en vroeg hen om geluk en welzijn op de internationale agenda te zetten. We zijn vereerd dat hij met zijn bijdrage aan The New World Book of Happiness de wereld opnieuw een speciale boodschap meegeeft.

Nobelprijswinnaar en voormalig voorzitter van de Verenigde Naties, Kofi Annan, en Leo Bormans ontmoetten elkaar en spraken samen 800 studenten van over de hele wereld toe. Anan schreef een bemoedigend hoofdstuk in The World Book of Hope (2015).

DE AUTEUR

Leo Bormans woonachtig in België, is onderzoeker en hoofdredacteur van The World Book of Happiness (eerste druk in 2010), The World Book of Love en The World Book of Hope. Hij is Distinguished Lecturer Happiness Economics Research aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (Nederland). In samenwerking met de Universiteit Leuven (België) voerde hij uitgebreid academisch onderzoek uit naar de effecten van positieve interventies in het dagelijks leven van meer dan 7000 mensen.

Hij is een zeer gewaardeerd keynote-spreker op talloze congressen en heeft zijn onderzoek naar geluk, welzijn en levenskwaliteit uitgevoerd in alle delen van de wereld, waaronder in het koninkrijk Bhutan (grondleggers van het Bruto Nationaal Geluk en de Internationale Dag van het Geluk) en bij de Masai in de Serengeti (Tanzania). Hij is ambassadeur voor de internationale NGO Trias (‘Turning dreams into opportunities’ voor mensen in Latijns-Amerika, Azië en Afrika).

Leo Bormans is de auteur van de gewaardeerde roman De knikkers van Qadir over het leven van een Afghaanse vluchteling die hij toevallig ontmoette toen in zijn dorp een vluchtelingenkamp werd geopend. Afghanistan staat het laagst genoteerd in het World Happiness Report. Het is het ‘meest ongelukkige’ land ter wereld. Leo Bormans en Qadir Nadery zijn in augustus 2023 keynote-sprekers op het 21ste jaarlijkse congres van The International Society for Quality-of-Life Studies in Rotterdam.

REACTIES

‘Je hebt sprekers, inspirerende sprekers en heel, heel inspirerende sprekers. In deze laatste categorie valt Leo Bormans. Zeker ook zijn nieuwste boek ‘Geluk, the new world book of happiness’ is een must-read voor iedereen.’

Lt. Kol. Harold Keldermans
Human Resources Landmacht Defensie Nederland

 

‘Het New World Book of Happiness staat symbool voor de enorme vooruitgang die de afgelopen decennia is geboekt in de wetenschappelijke studie naar geluk. Ik ben blij eraan mee te mogen werken omdat het een aantal van de belangrijkste bevindingen op dit gebied voor het grote publiek toegankelijk maakt. Ik hoop van harte dat het voor veel lezers zal bijdragen aan een beter leven.’

Richard Easterlin
grondlegger van het geluksonderzoek in de economie, en is vooral bekend van de economische theorie die naar hem genoemd is: de Easterlin-paradox.

 

‘Ons werk op het gebied van geluk staat nu op een keerpunt en dit boek kan eraan bijdragen dat dit het onderzoek en de praktijk ten goede zal komen.’

Professor Martin Seligman
grondlegger van de positieve psychologie, VS

 

‘The New World Book of Happiness is een geweldig idee dat precies op het juiste moment komt. Voor ons allen ligt er een enorme taak in het verschiet: ervoor zorgen dat welzijn centraal komt te staan in elk debat en bij elke beslissing.’

Professor Sir Richard Layard
Verenigd Koninkrijk

INHOUD

Alle 100 bijdragen hebben dezelfde structuur. Eerst legt de expert het belangrijkste ‘inzicht’ uit van de afgelopen jaren en vat ‘de essentie’ van geluk samen in één zin. Daarna volgen maximum 1.000 woorden om deze visie toe te lichten en zes praktische adviezen: twee voor individuen, twee voor collega’s en twee voor beleidsmakers en de samenleving.

 

EXTRA: Geluk en religie. De visie op geluk van vijf vooraanstaande wereldreligies, zoals uitgelegd door experts op dit gebied: het christendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme en het jodendom.

 

De gedrukte versie van het boek bevat een selectie van 100 bijdragen uit 50 landen. In het e-book vind je nog meer en sommige bijdragen verschijnen in dit gratis en regelmatig bijgewerkte deel van de website: EXTRA UPDATES.

AGENDA

13 april 2024: Leo Bormans over ‘Geluk en Hoop in Nieuwe Tijden – De essentie’ – Promotiezaal, KU Leuven, België

21 mei 2024: Leo Bormans over ‘Geluk en Hoop in Nieuwe Tijden – De essentie’ (EN lezing) –Radboud, Universiteit Nijmegen, Nederland

NIEUWS

21-03-24 Het Wereld Rapport

Veel medewerkers aan ‘The New World Book of Happiness’ werken ook intensief mee aan het jaarlijkse World Happiness Report van de Verenigde Naties. België en Nederland blijven in de top 20. Maar waarom precies staat Finland al jaren aan de top en hoe bekijkt iemand uit het ongelukkigste land (Afghanistan) deze studies? Je vindt het allemaal in het boek.

 

15-01-24 Geluk gaat internationaal

De Nederlandstalige versie van ‘The World Book of Happiness’ is meteen een groot succes. De reacties zijn bijzonder lovend. Het boek is ondertussen ook verschenen in het Frans (voorlopig uitsluitend voor de Belgische franstalige markt). De vertalingen in het Hongaars en Chinees zijn in de maak. Stap voor stap verovert geluk de wereld. We houden je op de hoogte.

 

27-06-23 Te gast op het congres van de ISQOLS in Rotterdam (NL) in augustus 2023

Qadir Nadery is een Afghaanse vluchteling die in 2015 met zijn familie naar België vluchtte voor de Taliban. In het Belgische dorp waar hij in een vluchtelingenkamp terechtkwam, ontmoette hij toevallig Leo Bormans, hoofdredacteur van The New World Book of Happiness. Ze raakten bevriend en schreven samen de onthullende roman De knikkers van Qadir, gebaseerd op het levensverhaal van Qadir. Afghanistan staat op de laagste plaats in de geluksindex van het World Happiness Report, dat jaarlijks door de Verenigde Naties wordt gepubliceerd. Beiden zijn uitgenodigd als keynote-spreker op het 21ste internationale congres van ISQOLS (International Society for Quality-of-Life Studies), dat dit jaar van 21 tot 25 augustus plaatsvindt in Rotterdam (Nederland).

 

23-06-23 Welkom, Richard Easterlin

Richard Easterlin (1926) vierde zijn 97ste verjaardag. Hij is de grondlegger van het geluksonderzoek in de economie, en is vooral bekend van de economische theorie die naar hem genoemd is: de Easterlin-paradox. Hij deelt zijn kennis en wijsheid graag in The New World Book of Happiness.

Hij schrijft: ‘Het New World Book of Happiness staat symbool voor de enorme vooruitgang die de afgelopen decennia is geboekt in de wetenschappelijke studie naar geluk. Ik ben blij eraan mee te mogen werken omdat het een aantal van de belangrijkste bevindingen op dit gebied voor het grote publiek toegankelijk maakt. Ik hoop van harte dat het voor veel lezers zal bijdragen aan een beter leven.’

 

20-06-23 De populairste TED X-talk in één zin

Robert Waldinger en Marc Schultz werken mee aan The New World Book of Happiness. Ze staan aan het hoofd van de Harvard Study of Adult Development, de langste wetenschappelijke studie naar geluk ooit, en zijn auteurs van de New York Times-bestseller The Good Life, dat is gebaseerd op deze studie. De TED-talk van Waldinger is meer dan 42 miljoen keer bekeken en behoort tot de tien meest bekeken TED-talks ooit. Voor The New World Book of Happiness vatten ze in één zin en 1000 woorden ‘de essentie’ samen van hun lopende onderzoek, waarvoor de afgelopen 70 jaar meerdere generaties families werden gevolgd.

EXTRA UPDATES

De gedrukte versie van het boek bevat een selectie van 100 bijdragen uit 50 landen. In het e-book zal meer worden opgenomen, en sommige bijdragen verschijnen in dit gratis en regelmatig bijgewerkte deel van de website: EXTRA UPDATES

(binnenkort beschikbaar)

GELUKSBLOG

Geluk en de orchidee: 12 essentiële parallellen

In mijn intense zoektocht naar geluk, probeer ik ‘De Essentie’ ervan te vatten: in 1 zin, 1 woord of 1 beeld … Stel dat geluk een bloem was. Was het dan een roos (doornen incluis), een zonnebloem of een vergeet-mij-nietje? Als je de zuiverste eigenschappen van geluk naast de karakteristieken van bloemen legt, kom je uit bij … EEN ORCHIDEE. Er zijn 12 essentiële parallellen.

CONTACT

Neem voor meer informatie contact op met Lannoo via info@lannoo.be

Voor meer informatie over de inhoud of met vragen over lezingen of keynotespeeches kunt u contact opnemen met Leo Bormans, leo@leobormans.be

Alle rechten voorbehouden.