The world book of hapiness

In dit uitdagende boek delen 100 internationale topexperts in de positieve psychologie hun kennis over geluk en levenskwaliteit op een manier die iedereen begrijpt. Geen filosofische of spirituele beschouwingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat niet over 'dromen' of 'geloven', maar over 'weten' en 'toepassen'. Kennis over de rol van tijd, geld, gezondheid, succes, welzijn, toekomst en warmte. Over jeugd, genetica, toeval en vrije wil. Over humor, pijn en verdriet. Over kiezen, familie, relaties en vrienden. Meer dan de helft van de onderzoeken in het boek werd vervangen door nog recenter en relevanter onderzoek. Geluk 2.0 is meer dan ooit het standaard werk als het gaat over geluk en de kwaliteit van ons leven.

 

 

HET BOEK
Welkom in Geluk 2.0. The World Book of Happiness

Geluk 2.0, de grondig vernieuwde versie van de wereldwijde bestseller The World Book of Happiness, brengt een actueel overzicht van wat we écht weten over geluk en wat we daar meer mee kunnen doen in ons eigen leven en in de samenleving.

"Onze cultuur is rijp voor een update, zodat relaties en geluk de prioriteit krijgen die ze verdienen." Prof. Stefano Bartolini, Italië

100 internationale topexperts in de positieve psychologie delen hun kennis over geluk en levenskwaliteit op een manier die iedereen begrijpt. Geen filosofische of spirituele beschouwingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat niet over 'dromen' of 'geloven', maar over 'weten' en 'toepassen'.

 

Volg hier het gratis webinar van Leo Bormans over Geluk voor Kinderen (15’)

Auteur Leo Bormans over Geluk voor kinderen

Volg hier het gratis webinar van Leo Bormans over 'De Koppen van Geluk' (5’)

Auteur Leo Bormans over de Koppen van Geluk

NOG MEER GELUK

 

 


Leo Bormans is een veelgevraagd spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over de hele wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij organiseerde zelf verscheidene conferenties met experten in de positieve psychologie, o.a. Lord Richard Layard (UK), Dr. Robert Biswas-Diener (USA), Prof. Mihaly Csikszentmihalyi (USA) en Prof. Samuel Ho (China).

Hij organiseert kleinschalige en grootschalige geluksinterventies (o.a. samen met dokters, welzijnswerkers en managers).

DE AUTEUR

Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”. Het boek is o.a. in het Chinees, Koreaans en Sloveens. Europees Voorzitter Herman Van Rompuy gaf het cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag “geluk en levenskwaliteit” ook op de politieke agenda te plaatsen.

Leo Bormans was meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Voor de overheid heeft hij al die tijd gewerkt aan actief burgerschap, communicatie, positief onderwijs en positieve journalistiek. Hij was actief bij Unesco en bij de stichting van Prinses Mathilde. Zijn initiatieven rond actief burgerschap hebben vele organisaties en beleidsmakers geïnspireerd.

Hij steunt de internationale beweging voor “Happiness & Quality of Life” en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West (o.a. de beweging “Action for Happiness” van Lord Richard Layard aan de London School of Economics en het idee Bruto Nationaal Geluk van de regering van Bhutan).

Leo Bormans wordt uitgenodigd van Malta tot Bangkok, van Sofia tot Noorwegen en is een gewaardeerde keynote spreker op grote conferenties (o.a. “The World Conference Appreciative Inquiry 2012” en “The European Congress of Positive Psychology 2012”). Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan sprak hij het groot jongerencongres Hope XXL toe, dat deels geïnspireerd is door “The World Book of Happiness”. 

Hij besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen de “happy few”. Daarom is hij betrokken bij gespecialiseerde workshops voor specifieke groepen (drugverslaafden, studenten, lerarenopleiding, actieve burgers, probleemjongeren, oudere mensen, mensen met mentale problemen, begeleiders in de palliatieve zorg enz.)