Wanneer stoppen de fiscale priveleges

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
240
Afmetingen: 
215x145
Verschijningsdatum: 
21/09/2021
EAN: 
9789401479530
Nur-code: 
Maatschappijgeschiedenis
Uitgever: 
Kritak
Druk: 
1

Wanneer stoppen de fiscale priveleges

  • 885 vakjes op je belastingbrief, maar de grote fraude gaat vrijuit

"Het vertrouwen in de overheid wordt in belangrijke mate bepaald door de wijze waarop ze met belastingen omgaat. Respect voor beginselen zoals gelijkheid en evenredigheid is daarbij essentieel.""
Michel Maus, hoogleraar fiscaal recht VUBrussel

---

Economische en sociale ongelijkheid leidt onvermijdelijk tot politieke ongelijkheid, waarbij een elite de wetten kan doordrukken die haar het beste uitkomen.

---

Belastingontwijking, laat staan -ontduiking is eigenlijk maatschappelijke diefstal.

---

Er schuilt iets onlogisch en zelfs hypocriet in de liefdadigheid van de superrijken. Want uiteindelijk financieren ze die liefdadigheid met geld waarop ze niet of nauwelijks belastingen betalen.

---

Dankzij het bankgeheim is een monumentale diefstal van inkomen mogelijk.

---

Een vermogenskadaster is niet alleen technisch haalbaar, het zou zelfs op enkele maanden een feit kunnen zijn. Alleen de politieke wil ontbreekt.

---

Het is totaal abject dat ons huidig belastingbeleid grote multinationals van belastingen vrijstelt, waardoor miljarden voor de samenleving verdwijnen, die vervolgens via bezuinigingen in de gezondheidszorg, de uitkeringen, de cultuur en het onderwijs moeten worden gerecupereerd.

De bekendste topeconomen pleiten ervoor om de rijken opnieuw te gaan belasten op basis van hogere tarieven voor de hoogste schijven, zoals in de gouden jaren '50-'60 van de vorige eeuw toegepast, zonder de economische hoogconjunctuur in gevaar te brengen.

Prijs:21,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore