Wandelboek Vlaamse volksverhalen

Product details

NULL

Afwerking: 
Spiraalband
Aantal pagina's: 
160
Afmetingen: 
204x160
Verschijningsdatum: 
14/05/2013
EAN: 
9789020999129
Nur-code: 
Wandelgidsen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Wandelboek Vlaamse volksverhalen

20 lusvormige tochten in het decor van Vlaamse legenden en volksverhalen
  • Wandelgenieten in het decor van Vlaamse sprookjes en legenden

Tijl Uilenspiegel, Willem van Saeftinghe, Jan de Lichte, Reinaert de Vos, Pallieter, de Witte van Zichem... behoren stuk voor stuk tot het collectieve geheugen. Dit Wandelboek Vlaamse Volksverhalen leidt je rond in de échte biotoop van deze - en nog andere - geschiedkundige of legendarische figuren.

Denise Van den Broeck selecteerde voor elke Vlaamse provincie de meest tot de verbeelding sprekende 'helden' of personages en zette in hun spoor in totaal 20 routes uit. Iedere wandeling is een zoektocht naar tastbare aanknopingspunten uit het 'verhaal van de streek': een oude sage, een religieus getinte legende, een tot mythe uitgegroeide ware gebeurtenis, een volksvertelling vol bijgeloof...

De routes zijn lusvormig en variëren tussen de 6 en 16 km, ideaal voor het hele gezin dus. Duidelijke kleurenkaartjes - op de scheurvaste uitklappagina's - en gedetailleerde routebeschrijvingen maken verloren lopen onmogelijk. Tenzij je wat te overvloedig gebruik zou maken van de tips voor een natje en een droogje... Voor iedere wandeling is een uitgebreide blok praktische informatie voorzien.

OPGELET: In uw gids wordt verwezen naarde website www.dichtbijhuisgidsen.be. Deze website is niet langer beschikbaar.

Adviesprijs:18,99
Prijs:5,70
You save:-70%

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Leverbaar