Vrouwen hebben ook een hart

Doe de Brugada-test en maak kans op een exemplaar van Ons hart

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen zich meer zorgen maken over borstkanker dan over hun hart, terwijl hart- en vaatziekten zo'n zes keer dodelijker zijn. Veel mensen blijven hartklachten associëren met mannen, zo constateerde de invloedrijke cardioloog Pedro Brugada. Gevolg: vaak blijven vrouwen jarenlang rondlopen met een hartziekte zonder het te weten, of ze krijgen een foute diagnose. Daarom schreef Pedro Brugada het boek Ons Hart.

Of het nu om je eigen (vrouwen)hart gaat of datgene van vrouwen die je graag ziet, de juiste kennis en oplettendheid kan levens redden.

 

Ons hart - Pedro Brugada

Ons hart, de complete handleiding van Pedro Brugada is een geëngageerde oproep om je (hart)gezondheid in eigen handen te nemen.

Vijf jaar geleden veroverde hartspecialist Pedro Brugada de boekenkasten met 'Ons Hart', opgevat als een onderhoudsboekje van ons meest ingenieuze orgaan. Zo bevlogen als hij toen pleitte voor meer hartscreenings, zo geëngageerd is hij vandaag om twee nieuwe, nog vaak onderbelichte thema's op de kaart te zetten: het vrouwenhart en het sportershart.

Verder werd de uitgave volledig geactualiseerd met nieuwe wetenswaardigheden: wat is de impact van long covid op het hart? Welke innovaties zijn er voor hartoperaties? Wat mogen we verwachten van de cardio-oncologie?

Een must-read voor zowel hartpatiënten als mensen met een gezond hart, die dat graag zo willen houden!