Utopie voor realisten (nieuwe editie)

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
512
Afmetingen: 
242x176
Verschijningsdatum: 
25/05/2021
EAN: 
9789401477710
Nur-code: 
Sociologie algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Utopie voor realisten (nieuwe editie)

De verrekijker voor toekomstdenkers
  • 2050 door de ogen van bekende Vlaamse en Nederlandse denkers

Als samenleving staan we voor grote uitdagingen. Ontwikkelingen in onder meer de gezondheidszorg, economie, industrie of cultuur, maar ook in het denken over duurzaamheid, identiteit en migratie, zetten onze maatschappelijke modellen steeds meer onder druk. Bovendien maken ze onze toekomst steeds moeilijker te voorspellen.

Maar hoe moeilijker die toekomst te bepalen is, hoe groter de noodzaak voor internationaal gedragen toekomstscenario's wordt. Crisistijden zetten de consistente inbreng van onderzoekers bij het bepalen van kortetermijnbeleid op scherp, maar de rol van wetenschappers bij het uittekenen van toekomststrategieën moet onomkeerbaar worden. In elk maatschappelijk domein moeten we aan dergelijke scenario's werken. Een gebrek aan visie en langetermijndenken betekent de ondergang van onze samenleving.

Hoe definiëren we bijvoorbeeld die lange termijn? Op welke uitdagingen kunnen en moeten we ons richten? En hoe kunnen wetenschap en politiek vanuit een wederzijds vertrouwen samenwerken aan een zorgzame samenleving, die bestand is tegen de onzekerheid van de toekomst?

Utopie voor realisten biedt een overzicht van de uitdagingen en oplossingen die de belangrijkste experten in talloze disciplines uit Vlaanderen en Nederland voorzien. Bovenal is het een oproep voor een slagkrachtige verrekijker voorde lange termijn.

Prijs:34,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)