Sylvia Vanden Heede valt tweemaal in de prijzen!

Sylvia Vanden Heede valt tweemaal in de prijzen!

02/07/2015

Sylvia Vanden Heede wint - al voor de derde keer! - een Zilveren Griffel voor Een afspraakje in het bos en samen met Inge Bergh een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Hond weet alles en Wolf niets.

Over Hond weet alles en Wolf niets

De uitgebalanceerde samenwerking tussen een fictie-, een non-fictie-auteur en een illustrator levert een schat aan informatie op, verpakt in een aantrekkelijk, vakkundig geschreven humoristisch dierenverhaal. – Uit het juryverslag

In dit dik boek voor leergierige kinderen, leer je alles over mummies en skeletten, ridders en piraten, dino’s en draken, raketten en de maan.

Ontdek verhalen in de bekende stijl van Wolf en Hond, aangevuld met leerrijke non-fictie. De informatieve hoofdstukken schreef Sylvia Vanden Heede samen met Inge Bergh. Marije Tolman zorgde voor de illustraties.

Hond weet alles en Wolf niets | € 14,99

Over een afspraakje in het bos

De kracht van ‘Een afspraakje in het bos’ schuilt in het beeldend woordgebruik van Vanden Heede (‘fladderlappen’ en ‘dolksnavel’) en in de hilarische vergissing: beide dieren dachten een ander te zullen treffen. […] Het vertelplezier spat van de pagina’s af en Vanden Heede vertelt de love story met groot gevoel voor humor. – Uit het juryverslag

Sylvia Vanden Heede brengt een humoristisch verhaal over een niet voor de hand liggend duo. Benjamin Leroy zorgt met zijn frisse en gedetailleerde illustraties voor uren kijkplezier. Een groot en kleurrijk voorleesboek vol humor, aangevuld met weetjes over de natuur en boeiende zoekopdrachten.

Een afspraakje in het bos | € 14,99

Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.