Soldaat van Hitler

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
544
Afmetingen: 
240x170
Verschijningsdatum: 
24/03/2020
EAN: 
9789401466929
Nur-code: 
Oorlog en vrede
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Soldaat van Hitler

Het dagelijkse leven in het Duitse leger van 1939 tot 1945
  • Onmisbaar overzichtswerk voor alle kenners van de Tweede Wereldoorlog

Kan men een soldaat van de Wehrmacht of de Waffen-SS worden en 'gewoon soldaat' blijven? Hoe was die soldaat getraind en uitgerust? Hoe was zijn contact met de burgers? Hoe beleefde hij de oorlog? In welk mate was hij beïnvloed door de nazipropaganda?

Dit allesomvattende boek behandelt de volledige loopbaan van de Duitse militair, van de tweede helft van de jaren 1930 tot en met de Tweede Wereldoorlog, van inlijving en training tot op het slagveld. Er wordt in detail beschreven hoe het leven te velde, aan het front, tijdens het verlof, enzovoort, eruit zag. Ook de verschillende machten (land-, lucht- en zeemacht) en andere deelaspecten (zoals de oorlogsmisdaden, het contact met de eigen en de vijandelijke burgerbevolking, de numerieke minderheid, en vele andere zaken) komen ruim aan bod.

Het laatste hoofdstuk behandelt de (oorlogs)misdaden begaan door Duitse troepen. Er wordt duidelijk aangetoond dat deze niet alleen door de SS-eenheden of de Gestapo werden gepleegd, maar ook door het reguliere Duitse leger.

Prijs:€ 34,99

  Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)
  Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar

E-book ean