Scientology

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
312
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
07/02/2023
EAN: 
9789401476089
Nur-code: 
Psychologie algemeen
Uitgever: 
Kritak
Druk: 
1

Scientology

Undercover bij een omstreden sekte
  • Er is bijzonder weinig geweten over wat er echt gebeurt binnen de muren van de klatergouden 'kerken' van Scientology, en welke overtuiging scientologen werkelijk aanhangen.

Scientology is een geestelijke beweging gebaseerd op het boek Dianetics uit 1950 dat is geschreven door sciencefictionschrijver L. Ron Hubbard.

Scientology richt zich onder meer op rijke beroemdheden zoals Tom Cruise en John Travolta, en 'makkelik te manipuleren' of kwetsbare mensen.
Scientology heef een eigen spionagedienst, de OSA.

Het mysterie wordt in stand gehouden met de hulp van een miljardenfortuin die de beste topadvocaten koopt, en een notoir systeem van bedreigingen en lastercampagnes tegen wie Scientology ontvlucht of bekritiseert. Achter de façade van welmenende wereldverbeteraars en talloze schimmige mantelorganisaties schuilt immers een sinistere sekte die de uitbuiting van en ettelijke misbruiken tegen zijn leden koste wat kost verborgen wil houden voor de buitenwereld. Door de jaren heen is Scientology-leider David Miscavige tot het uiterste gegaan om tragische overlijdens, vaakveroorzaakt door gevaarlijke geloofscredo's en medische praktijken, in de doofpot te stoppen.

Scientology is gebaseerd op honderden uren interviews met tientallen ex-leden en experts, en acht jaar van infiltratie en undercoverbezoeken aan kerken en mantelorganisaties, niet enkel in België en Nederland (oa. Narconon in Zutphen) maar door heel Europa en de Verenigde Staten, van Kopenhagen tot het spirituele mekka Clearwater. Het boek gaat diep achter de schermen van de organisatie en recht naar de top van het verdorven leiderschap, om een meer dan ontluisterend beeld van misbruik, manipulatie en criminaliteit bloot te leggen.

Prijs:22,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Binnenkort leverbaar

E-book ean