Parler-vrai

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
200
Afmetingen: 
240x170
Verschijningsdatum: 
27/03/2018
EAN: 
9789401451260
Nur-code: 
307
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Parler-vrai

Nieuwe theaterteksten
  • Regisseur en toneelschrijver Piet Arfeuille heeft een stevige reputatie als bewerker van klassiek tekstmateriaal

'Waarom wordt liefde niet met liefde beantwoord' verzucht Anna Petrovna in Ivanov. Het is de verzuchting van deze hele bundel theaterteksten. Er spreekt een groot onvermogen uit om werkelijk tot elkaar te komen, maar even groot blijft elke poging om dat toch te blijven proberen. Geen stuk eindigt zonder een oprecht moment van 'parler-vrai'. - WOUTER HILLAERT

Theaterregisseur en schrijver PIET ARFEUILLE heeft in het Vlaamse theater een stevige reputatie als bewerker van klassiek tekstmateriaal. Parler-vrai bundelt zijn recente werk voor Theater Malpertuis, waarvan hij in 2009 artistiek directeur werd.

Vincent. Arthur. Marcel is een bewerking van een roman van Philippe Besson en Herfstsonate een toneeladaptatie van het filmscript van Ingmar Bergman. Ivanov en Europa in de herfst zijn geactualiseerde hertalingen van Tsjechov en Sophocles. Hele dagen in de bomen ten slotte is gebaseerd op een novelle van Marguerite Duras. Als toemaatje bevat deze bundel twee verzonnen toneeldialogen en een monoloog voor Georg Büchners prozatekst Lenz.

Hoe divers zijn bronnen ook zijn, het appel aan waarheid en authenticiteit, en de rol van taal daarbinnen, doorkruist al deze teksten. Ze gaan over intermenselijk verkeer, niet zelden tussen ouders en kinderen, waarbij de personages het liefste willen samenvallen met zichzelf en de leugen uitbannen.

In het voorwoord doet toneelcriticus Wouter Hillaert verslag van een gesprek met Arfeuille en Dirk De Wachter, psychiater en hoogleraar, over de thema's van de teksten en hun actuele relevantie.

Adviesprijs:24,99
Prijs:7,50
You save:-70%

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Leverbaar