Overname activiteiten Academia Press (Gent)

Overname activiteiten Academia Press (Gent)

24/06/2015

Uitgeverij Lannoo nv en Publishing House Dot Be - de huidige eigenaar van Academia Press - zijn blij u te melden dat zij een akkoord bereikt hebben over de overdracht van de activiteiten van Academia Press. De overdracht gebeurt op 24 juni 2015.

We kijken ernaar uit om te kunnen samenwerken met zoveel interessante auteurs. Met LannooCampus (met kantoren in Leuven en Houten, Nederland) beschikt  Lannoo reeds over een divisie die zich richt op de academische en professionele markt. Academia Press en LannooCampus zijn in hun contacten met universiteiten en hogescholen en ook door hun specialisaties aanvullend en zullen elkaar versterken.

Academia Press zet haar werk vanuit Gent (Prudens Van Duyseplein 8, 9000 Gent) en onder dezelfde naam verder. De huidige uitgeefdirecteur van Academia Press, Peter Laroy, had reeds voor de overnamegesprekken beslist om de uitgeverijsector op 1 oktober 2015 te verlaten en wordt vervangen door een nieuwe uitgever die zal rapporteren aan Hilde Vanmechelen, uitgeefdirecteur van LannooCampus. Peter Laroy blijft ook na zijn vertrek nog adviseur bij Academia Press.