Onverwerkt verleden

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
320
Afmetingen: 
242x158
Verschijningsdatum: 
01/09/2020
EAN: 
9789401468435
Nur-code: 
Oorlog en vrede
Uitgever: 
Kritak
Druk: 
2

Onverwerkt verleden

Collaboratie en repressie in België 1942-1952
  • Grondig herwerkte editie van een klassieker uit onze recente geschiedschrijving

Onverwerkt verleden. Collaboratie en repressie in België 1942-1952, verschenen in 1991, heeft het denken over de nasleep van de oorlogsjaren diepgaand en blijvend beïnvloed.
75 jaar na de bevrijding van het land is de honger naar inzicht in wat toen gebeurde niet gestild. Bejubelde televisiereeksen over de collaboratie met de Duitse bezetter, het verzet en de Holocaust tonen dat. Daarom krijgt Onverwerkt verleden via deze heruitgave een tweede leven.

Ondertussen is het onderzoek over wat het boek dertig jaar geleden in beeld bracht in een stroomversnelling gekomen. Daarover gaat Omzien in verwondering, een bundeling van vier nieuwe hoofdstukken en een epiloog. Dit 'boek in het boek' brengt verhalen die in 1991 niet of nauwelijks te vertellen waren. Blinde vlekken worden ingevuld. Mythes sneuvelen.

Onverwerkt verleden en zijn update moeten een onmisbare wake-upcall zijn voor elk van ons. Zij laten zien hoe rechtspraak in tijden van chaos kan ontsporen. Hoe partijpolitieke exploitatie van onrust, onzekerheid en verwarring crisis na crisis kan uitlokken. Hoe chronische onderschatting daarvan vele jaren later een land nogaltijd ziek kan maken.
Hoe, bijgevolg, het succes en het falen van gisteren gemaakte keuzes lessen opleveren voor vandaag en morgen.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Prijs:24,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore