Ontdek je fascia

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
208
Afmetingen: 
233x153
Verschijningsdatum: 
28/11/2023
EAN: 
9789401493895
Nur-code: 
Gezondheid algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
2

Ontdek je fascia

Fasciatherapie, een revolutionaire methode bij pijn, stress, vermoeidheid en trauma
  • Een ontspannen lichaam en geest begint in je bindweefsel

Ons lichaam en onze geest zijn nauw met elkaar verbonden. Toch is er in onze maatschappij een hardnekkige neiging om ze apart te behandelen. In fasciatherapie staat die verbinding echter centraal, want je emoties hebben impact op je lichaam en vice versa.

Stricto sensu vormt de fascia het bindweefsel in ons hele lichaam, dat bijna alle andere lichaamsdelen op hun plaats houdt. Maar steeds meer onderzoek toont aan dat de fascia nog een veel belangrijkere functie heeft: het reageert intensief op allerlei prikkels en ook op stress, en is dus cruciaal bij de behandeling van onder andere pijn, chronische stress, onverwerkt trauma, burn-out en kanker. Want wanneer onze fascia zich opspant en stijver wordt, heeft dat een effect op hoe we ons voelen in ons lichaam en hoe vrij we kunnen bewegen. Fasciatherapie gaat dus om het losser maken van de fascia, waarbij het weefsel zelf wordt aangezet om diep te ontspannen.

Philippe Rosier, al bijna 30 jaar pionier in de fasciatherapie in de Lage Landen, legt aan de hand van recente bevindingen uit hoe je je fascia positief kunt stimuleren. Hij geeft onderbouwd advies en eenvoudige bewegingsoefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt.

 

'In aanloop van het WK van 2018 kwam ik in contact met fasciatherapie. Mijn lichaam kwam tot rust en ik herstelde van mijn aanslepende vermoeidheid.'
- Dries Mertens, profvoetballer

Prijs:24,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore