Ondernemen voor welvaart

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
240
Afmetingen: 
250x180
Verschijningsdatum: 
13/02/2020
EAN: 
9789401466561
Nur-code: 
Bedrijfskunde algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Ondernemen voor welvaart

125 & Beyond: 1895-2020 Verbond van Belgische Ondernemingen
  • Honderd jaar samenwerken was al een mijlpaal. 25 jaar daaraan toevoegen in een wereld die sneller verandert dan zijn schaduw, is geschiedenis schrijven.

Op 13 februari 1895 sloten 183 ondernemingen een constructief bondgenootschap. Zoveel jaar later spreekt het Verbond van Belgische Ondernemingen voor meer dan 50.000 ondernemingen, goed voor driekwart van de tewerkstelling in de private sector en 80% van de Belgische uitvoer. De alliantie van toen groeide uit tot een sterk gewaardeerde en gezaghebbende stem en een gerespecteerde en invloedrijke belangenverdediger. Incontournabel in het weefsel van sociaal-economische stakeholders ... en daarbuiten.

Uit het verleden leren we veel. Opgebouwde kennis en ervaring lieten de organisatie rijpen tot wat ze is geworden. Maar dromen blijven. Reflecteren over een toekomst die we vandaag (nog) niet kunnen grijpen, vergt visie. En inspiratie. Van de doorgewinterde en de komende generaties. Dit boek biedt een platform voor allebei.

Sleutelfiguren uit ondernemend België getuigen over de impact van 25 scharniermomenten - van Generatiepact over Herenakkoord tot brexit. Jongeren delen hun vaak wilde ideeën en inspirerende ambities. Toch blijft de realiteit de enige voedingsbodem. Vooruitgang is immers nooit vanzelfsprekend.

De goede oude tijd is de taaiste mythe. Wie een voortrekkersrol wil spelen, moet dingen in beweging zetten. Actie ondernemen. Durven evolueren. Het VBO kijkt duurzaam vooruit en werkt constructief verder. De uitdagingen van de nieuwe samenleving tegemoet.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Een geschiedenis van de Belgische diplomatie van 1830 tot nu
Prijs:49,99
Prijs:29,99

Stuur me een e-mail wanneer dit product opnieuw beschikbaar is.

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Tijdelijk uit voorraad

E-book ean

iBookstore