The world book of hope

Een hoopvol leven

Leo Bormans, auteur van de bestsellers 'Geluk. The World Book of Happiness' en 'The World Book of Love. Het geheim van de liefde', verdiepte zich ook in het wereldwijde wetenschappelijk onderzoek rond het begrip ‘hoop’. "Nooit had ik kunnen vermoeden hoe boeiend dit zou zijn. Ik dacht altijd dat hoop iets was voor een onzekere toekomst, maar ik heb geleerd dat hoop een kracht is van het NU. Hoopvolle mensen ontdekken steeds nieuwe wegen en blijven op een bijzondere manier eigenaar van hun handelen. Het is bovendien een vaardigheid die we allemaal kunnen leren."

 

Hooptimisme. 100 sleutels voor een hoopvol leven

In dit praktijkboek vertaalt Leo Bormans de kennis en de inzichten uit ‘The World Book of Hope’ in honderd concrete adviezen om een hoopvol leven te leiden. Hoop is de motor, optimisme de richting. Hoopvolle mensen leven langer, zijn gelukkiger en succesvoller op zowat alle gebieden van het leven. Het goede nieuws is dat we kunnen leren om hoopvoller in het leven te staan. Hoop is optimisme met opgestroopte mouwen.

Het gaat niet om een zweverig gevoel. Hooptimisme is de grote kracht van de mens. Elk inzicht wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en met heldere voorbeelden uit het leven van elke dag geïllustreerd. Hoop is een positief virus en het is bijzonder besmettelijk. Het verlicht de pijn, versterkt het organisme en bevordert het herstel. In dit boek krijg je concrete sleutels in handen om zelf rechtop te kunnen blijven lopen, overeind te krabbelen of anderen te helpen om een nieuw evenwicht te vinden.

'Hoop is optimisme met opgestroopte mouwen.'

 

Hoop. The World Book of Hope

Hoop is de ultieme menselijke kracht en het tegenovergestelde van angst. In deze onzekere tijden is het belangrijk dat we hoop als bron voor succes, veerkracht en geluk goed begrijpen. In het boek Hoop. The World Book of Hope delen 100 topwetenschappers hun expertise in dit domein. Boek inkijken

Ook verkrijgbaar in Engels en Frans

Geluk voor kinderen

De inzichten over geluk, hoop en liefde werden door Leo Bormans ook verrassend en laagdrempelig vertaald in drie grote voorleesboeken voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Meer dan 50.000 kinderen in Vlaanderen en Nederland gebruiken deze boeken samen hun (groot)ouders, begeleiders en leraren. Bekijk de reeks

Felix zoekt geluk

In de reeks ‘Felix zoekt Geluk’ gaat Leo Bormans nog een stap verder. Daarin richt hij zich met originele verhaaltjes op de jongste kleuters (2-5 jaar). Het zijn ‘knusselboeken’: om gezellig knus te lezen, te knuffelen en te knutselen. Telkens ontdekt Felix de grote kracht van eenvoudige dingen die vriendschap, geluk en hoop kunnen versterken. Bekijk de reeks

'Hoop is de motor, optimisme de richting.'

Over de auteur

Leo Bormans reist de wereld rond als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij is onderzoeker, schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestsellers 'The World Book of Happiness' en ‘The World Book of Love’. Zijn werk is in meer dan twaalf verschillende talen vertaald (incl. Spaans, Russisch, Koreaans en Chinees). Europees Voorzitter Herman Van Rompuy gaf ‘The World Book of Happiness’ cadeau aan alle wereldleiders met de vraag “geluk en levenskwaliteit” ook op de politieke agenda te plaatsen.

Hij besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen de “happy few”. Daarom is hij betrokken bij gespecialiseerde workshops voor specifieke groepen (managers, beleidsmakers, zorgverstrekkers, drugverslaafden, studenten, lerarenopleiding, actieve burgers, probleemjongeren, oudere mensen, mensen met mentale problemen, begeleiders in de palliatieve zorg enz.)
Agenda en meer info

 

Workshops en lezingen met Leo Bormans

Leo Bormans is een veelgevraagd spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren en organisaties over de hele wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij organiseerde zelf verscheidene conferenties met experten in de positieve psychologie, o.a. Lord Richard Layard (UK), Dr. Robert Biswas-Diener (USA), Prof. Mihaly Csikszentmihalyi (USA) en Prof. Samuel Ho (China). Hij organiseert kleinschalige en grootschalige geluksinterventies (o.a. samen met beleidsmakers, dokters, welzijnswerkers en managers).

Een lezing/workshop organiseren met Leo Bormans? leo@leobormans.be

Subtitle: 
Het geheim van de liefde
Prijs:25,99
Subtitle: 
Het waargebeurde verhaal van een vader op de vlucht
Prijs:21,99
Subtitle: 
Scheurkalender - Een tip voor elke dag
Prijs:14,99
Subtitle: 
De koppen van geluk. 2 koppen en 50 inspiratiekaarten voor een goed gesprek
Prijs:19,99