Most Wanted

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
208
Afmetingen: 
213x145
Verschijningsdatum: 
13/10/2020
EAN: 
9789401472609
Nur-code: 
339
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
3

Most Wanted

20 jaar lang jagen op voortvluchtige criminelen
  • De FAST-commissaris die meer dan 1000 voortvluchtige veroordeelde criminelen onderschepte

Twintig jaar lang heeft Martin Van Steenbrugge voortvluchtige veroordeelde criminelen opgespoord. Hij deed dat als baas van FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie. Soms vond hij ze in een duivenlokaal of onder de matras van hun minnares. Vaker leidde de speurtocht naar verre landen waar criminelen zich ten onrechte veilig waanden.

In Most Wanted blikt Van Steenbrugge terug op een bewogen carrière die werd afgesloten met de sensationele arrestatie van het duivelskoppel Lacote-Van Acker. Hij neemt de lezer mee op de jacht naar loslopend wild van uiteenlopende pluimage: moordenaars, verkrachters, maffiabazen, gangsters en drugsbaronnen. Er komen pistolen, snelle auto's en helikopters aan te pas, maar de echte wapens van het FAST zijn geduld, discretie en koelbloedigheid. Van Steenbrugge pakt echter niet alleen uit met successen. Hij legt uit waarom de afgeblazen speurtocht naar een van de zelfmoordterroristen van Zaventem hem zwaar op de maag ligt, en waarom hij als eigenzinnige flik voortdurend overhooplag met zijn hiërarchische oversten. Maar deze professionele memoires starten met een eresaluut aan Martin Bloemperk, het alterego waarmee Van Steenbrugge als undercoveragent bij de gerechtelijke politie in de onderwereld infiltreerde.

Most Wanted werd opgetekend door journalist Erik Raspoet. Hij maakt al dertig jaar reportages en interviews voor Knack, De Morgen, Humo en Wilfried Magazine, en publiceerde boeken over diverse onderwerpen zoals Bwana Kitoko, burgemeesters en de missionarissen van Scheut. Misdaadjournalist en televisiepresentator Faroek Özgünes schreef het voorwoord.

Prijs:19,99

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Leverbaar

E-book ean

iBookstore

beeld Vandaag

Martin Van Steenbrugge te gast bij Vandaag

Vorige week waren Martin Van Steenbrugge (FAST-commissaris) en zijn broer Walter Van Steenbrugge (strafpleiter) te gast bij Danira Boukhriss in Vandaag naar aanleiding van Martin zijn boek 'Most Wanted', waarin hij terugblikt op zijn bewogen carrière.