Maria Sibylla Merian. Changing the Nature of Art and Science

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
304
Afmetingen: 
270x222
Verschijningsdatum: 
23/08/2022
EAN: 
9789401485333
Nur-code: 
Natuur populair algemeen
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Maria Sibylla Merian. Changing the Nature of Art and Science(en)

  • Wetenschapster en kunstenares Maria Sibylla Merian blijft inspireren

Maria Sibylla Merian (1647-1717) staat de laatste jaren volop in de aandacht. Het leven en werk van deze in Duitsland geboren vrouw, die zich later in Nederland zou vestigen, worden bestudeerd door entomologen, botanici en historici en zijn een inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars en schrijvers. In 2016 gaf Lannoo, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, haar meesterwerk Metamorphosis insectorum Surinamensium uit als facsimile.

Dit Engelstalige boek bundelt de recentste wetenschappelijke kennis over deze opmerkelijke vrouw. De auteurs onderzoeken onder meer Merians pionierswerk inzake de voortplanting en ontwikkeling van insecten, haar werk methoden en -materialen, haar reis naar Suriname, haar netwerken en haar ruime invloed op de kunsten wetenschapsgeschiedenis. Haar werk wordt vergeleken met dat van vroegmoderne en hedendaagse artiesten en wetenschappers.
Uiteraard toont deze uitgave ook tal van prachtige illustraties en heeft het boek een uitgebreide bibliografie en index.

Prijs:39,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)