Margiela, de Hermès jaren

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
256
Afmetingen: 
300x236
Verschijningsdatum: 
28/03/2017
EAN: 
9789401440615
Nur-code: 
Mode
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1
  • Must have voor elke fashionista: Martin Margiela bij luxehuis Hermès

De baanbrekende en tijdloze ontwerpen van Martin Margiela voor het Franse luxehuis Hermès (1997-2003) spelen de hoofdrol in dit boek, waarin deze periode uit de carrière van de iconische en enigmatische Belgische ontwerper wordt belicht. De match tussen het summum van Franse luxe, Hermès, en de deconstructie van Maison Martin Margiela veroorzaakte een aardverschuiving in het modelandschap, die vandaag nog steeds voelbaar is.

Innovaties qua coupe, techniek en materialen en een nieuwe visie op mode met de nadruk op comfort, tijdloosheid en tactiliteit, brachten kleding voort die eerst en vooral de draagster behaagt in plaats van naar effect te streven bij de kijker. Ook de introductie van een vrouwbeeld dat niet langer gefixeerd is op jeugd maar ruimte laat voor vrouwen van verschillende leeftijden, zorgde voor een alternatieve visie op schoonheid.

Deze sleutelperiode tussen de 20e- en 21e-eeuwse mode wordt opgeroepen aan de hand van interviews met Margiela's naaste medewerkers en ook in uitgebreidere essays van de hand van Rebecca Arnold, Kaat Debo, Vincent Wierink en Sarah Mower. Suzy Menkes schreef het woord vooraf. Nooit eerder openbaar gemaakt archiefmateriaal van het Maison Martin Margiela, alsook talrijke treffende, uitgepuurde beelden uit Le Monde d'Hermès en nieuw fotomateriaal vertellen het verhaal van Margiela's ultieme garderobe voor Hermès.

Prijs:45,00

Stuur me een e-mail wanneer dit product opnieuw beschikbaar is.

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)
Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Tijdelijk uit voorraad