Leerlingen en literatuur

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
200
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
02/11/2022
EAN: 
9789401479370
Nur-code: 
Taal en cultuur algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Leerlingen en literatuur

Hoe vaardige lezers vormen
  • Geef literatuur een centrale plaats in het onderwijs

Hoe kan je literaire teksten inzetten in de talenklas?
Welke teksten zijn het meest geschikt om lezers te vormen?
Hoe kan literatuuronderwijs de kritische leesvaardigheid versterken?

In het huidige talenonderwijs is de plaats van literatuur geen evidentie. Nochtans zijn literaire teksten cruciaal om jongeren de kritische leesvaardigheid bij te brengen die in de 21ste-eeuwse maatschappij zo belangrijk is. Bovendien draagt literatuur ook bij tot de talige, culturele, sociale en persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Om die ontwikkeling alle kansen te geven, is een leesbevorderend literatuuronderwijs nodig. Leerlingen en literatuur pleit ervoor om literatuur in brede zin een bevoorrechte plaats te geven in het talenonderwijs, zowel bij de vreemde talen als bij het Nederlands. Het aanleren van literair lezen als een betrokken en kritische vaardigheid staat daarbij centraal.

Leerlingen en literatuur biedt didactische methodes en concrete handvatten voor een leesbevorderend literatuuronderwijs. Inzichten uit de nieuwe dialogische didactiek worden bruikbaar gemaakt voor de talenklas via duidelijke richtlijnen en een handig vijfstappenplan. Er is ook aandacht voor leesbevordering als schools project en voor vakoverschrijdende samenwerking rond literaire teksten.

Prijs:25,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)