Cadeautjes uit Lannoo's adventskalender

Cadeautjes uit Lannoo's adventskalender

01/12/2023

Kerst, de gezelligste periode van het jaar. En wij maken het nog iets gezelliger! Onze adventskalender zorgt dagelijks¬†voor een leuke verrassing. Hieronder ontdek je per dag een cadeautje. Maak ook kans op een boekenpakket t.w.v. maar liefst ‚ā¨ 2024l

Dag 1 l Dag 2 l Dag 3 l Dag 4 l Dag 5 l Dag 6 l Dag 7 l Dag 8 | Dag 9 | Dag 10 l Dag 11 l Dag 12 l Dag 13 l Dag 14 l Dag 15 | Dag 16 | Dag 17 l Dag 18 l Dag 19 l Dag 20 l Dag 21 l Dag 22 | Dag 23 | Dag 24

 

 

Dag 1

We laten je hier graag kennismaken met enkele ademhalingsoefeningen uit het boek.

Dag 2

Kleur dit weekend met Vos en Haas, download hier de kleurplaat.

Dag 3

Luister hier naar het interview van kinderpsycholoog Klaar Hammenecker in de podcast van Voorproevers.

Dag 4

Ontdek hier √©√©n van de 50 reizen die je ooit gemaakt moet hebben, 10-dagen naar Dalmati√ę en de eilanden in Kroati√ę.¬†

Dag 5

Benieuwd naar hoe een avond met een stedelijk boyke verloopt wanneer je niet meer draagt dan een rood, kanten niemendalletje? Lees hier een hoofdstuk uit Sex and the shitty.

Dag 6

Zin in nog een uitdaging? Tel mee af naar het 13e en laatste deel van De waanzinnige boomhut en doe hier mee aan de waanzinnige Boomhut-challenge.
 

Dag 7

Het boek True Wildlife van Belgische fotograaf Tom D. Jones schetst met grensverleggende beelden het unieke aspect van dieren fotograferen in hun natuurlijke habitat. Meer dan 60 haarscherpe zwartwit beelden nemen de bezoeker mee op sleeptouw naar de nationale parken in Afrika. Ontdek hier alvast enkele beelden.

Dag 8

Het is vandaag onmogelijk om hormoonverstoorders volledig uit je dagelijkse leven te bannen. Maar door rekening te houden met een aantal zaken, kun je de impact ervan toch al verminderen. Heb je geen klachten en wil je gewoonweg je hormonale systeem optimaliseren, dan kun je kleine dagelijkse aanpassingen doen. Ontdek hier alvast 10 alternatieven om hormoonverstorende stoffen te vermijden.

Dag 9

Nood aan wat kookinspiratie voor de feestdagen? Ontdek hier een geweldig lekker en gezond recept waarbij Pascale een mousse maakt van feta en dit combineert met een heerlijk bord vol gegrilde groenten. Feest smakelijk!

 

Dag 10

Een goede fietsroute, dat betekent genieten van de omgeving, verrassende bezienswaardigheden tegenkomen en pauzeren bij een leuk terrasje of een andere toffe stopplaats. Dat weten ze bij Knooppunter als geen ander. Ontdek hier alvast één van de 50 uitgebreide routes uit dit boek.

 

Dag 11

Waarom is gras groen en de hemel blauw? Waarom zak je niet door je stoel en verschrompelt de aarde niet tot een erwt? Wat bepaalt hoe de ultieme computer er zal uitzien? Eén antwoord: kwantum. Het lijkt dan wel moeilijke materie, maar daarom niet onbegrijpelijk. Frank Verstraete en Céline Broeckaert vertellen in Voorproevers waarom niemand kwantum begrijpt en iedereen er toch iets over moet weten. Beluister hier de podcast.

 

Dag 12

Hoewel veel bedrijven klantgericht willen zijn, slagen slechts weinigen erin de klant echt tevreden te stellen. De sleutel tot succes is het uitbouwen van een klantgerichte cultuur. Dat bedoelt de auteur met het polijsten van een ruwe diament tot een prachtig juweel. Ontdek hier de aflevering van de podcast Denktank waarin Steven Van Bellgehem meer uitleg over zijn boek geeft.

 

Dag 13

Kan je niet genoeg krijgen van Disney-weetjes? Ontdek er hier nog 7 meer.

Dag 14

Denk jij bij zelfzorg: ‚Äėgoh, zo moeilijk is dat toch niet? Ik zorg al best goed voor mezelf. Ik plan regelmatig uitjes in met mijn vrienden. Ik ontspan regelmatig in een warm bad, eet gezond, sport, lees boeken. Ik neem echt wel af en toe tijd voor mezelf.‚Äô Toch gaat echte zelfzorg dieper. Benieuwd? Lees er hier alvast iets meer over.

Dag 15

Biersommelier Sofie Vanrafelghem doorkruist heel Belgi√ę op zoek naar caf√©s met de beste bierkaarten en de leukste adressen om ongedwongen aan de bar te hangen. Op zoek naar enkele gezellige caf√©s voor de kerstperiode? Sofie tipt er hier drie.

Dag 16

Beleggen zonder onophoudelijk met je aandelenportefeuille bezig te zijn? Dat kan volgens hangmatbellegers Yoran en Tim. Met deze 3 feiten helpen ze jou graag op gang. Ontdek ze hier!

Dag 17

Een reanimatie tussen de brandende assen, een letterlijk gebroken hart, een akelige treinramp, een verborgen zwangerschap,... vanaf de eerste pagina's neemt spoedarts Elisabet je mee in de meest onwaarschijnlijke situaties en diepmenselijke emoties. Lees hier al een stukje uit het boek.

Dag 18

Als je ooit hebt getwijfeld aan de wijnscene in Belgi√ę, is het nu tijd om die gedachten te herzien. We lichten hier enkele Belgische wijnbars uit die schitteren in het boek 150 wine bars you need to visit before you die.

Dag 19

We denken liefde te kunnen defini√ęren en vatten maar merken steeds weer dat we tekortschieten. Liefde is ondoorgrondelijk maar levensnoodzakelijk. In dit boek beschrijft psychiater Dirk De Wachter hoe de liefde in haar voortbestaan bedreigd wordt door het consumentisme, en de kwalijke illusie dat alles maakbaar is. Bovenal is het een pleidooi om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen.

Dag 20

Wat is een fennek, en waarom heeft het zulke grote oren? Dragen astronauten luiers? Zijn mensen 's ochtends groter? En waarom draagt een farao een baard? Kom het hier te weten in dit interessante en grappige kinderboek.

Dag 21

Dit is Murdle, de offici√ęle uitgave van de onderzoeksdossiers van de beste detective ter wereld, Deductive Logico.Help jij 'm om deze puzzel te ontcijferen?

Dag 22

Hoe kunnen we vandaag, ondanks alles, toch nog gelukkig en hoopvol blijven? Onderzoeker Leo Bormans vroeg het opnieuw aan 100 topexperts uit 50 landen, meer dan tien jaar na de eerste editie van deze wereldwijde bestseller. Want nieuwe Tijden vragen om Nieuwe Antwoorden. Bekijk de video.

Dag 23

Je darmen gezond houden: Prof. Dr. Danny De Looze helpt je op weg met zijn boek. Waarom je beter je hamster niet en je hond wel knuffelt en wat de juiste toilethouding is, lees je alvast hier!

Dag 24

Stinkhond. De naam is Stinkhond. Hij ruikt naar sardientjes, is bedekt met vlooien en zijn vacht lijkt nog het meest op een oud gerafeld tapijtje. Tot overmaat van ramp is hij net zo dom als lelijk. Ontdek deze fantastische reeks voor beginnende lezers over vriendschap en avontuur hier en knutsel een leuke kijkdoos.