P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
256
Afmetingen: 
310x230
Verschijningsdatum: 
27/04/2021
EAN: 
9789401474320
Nur-code: 
Mode
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen

  • Alles wat je moet weten over de ontwikkeling van kant

'P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen' belicht het socio-economische en artistieke belang van het kantwerk dat in Antwerpen gemaakt en verhandeld werd. MoMu bracht historische kanten, schilderijen en archiefdocumenten uit Europese en Amerikaanse collecties samen en plaatste het geheel in een bredere context, om aan te tonen dat Vlaamse kant zowel in mode, interieur als liturgie eeuwenlang prominent aanwezig was.

In dit boek en in de gelijknamige tentoonstelling presenteert MoMu deze rijke geschiedenis in dialoog met hedendaagse, vaak hoogtechnologische modecreaties waarvan de vorm of het concept refereert aan kant.

Vanaf het midden van de zestiende tot halverwege de achttiende eeuw speelde Antwerpen een hoofdrol in de creatie en distributie van kant, zonder dat de naam van de stad evenwel gelinkt was aan een bepaald type kant. Vanuit een bevlogen handelsgeest werd in Antwerpen kant van allerlei kwaliteit gemaakt en verhandeld voor een diverse en internationale clientèle, waarbij de makers zich aanpasten aan de specifieke noden van de invoerlanden. Het gebrek aan branding - in tegenstelling tot Brussel, Brugge of Mechelen bijvoorbeeld - is een van de redenen waarom Antwerpen in publicaties over kantwerk meestal slechts zijlings vermeld wordt. 'P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen' duidt de belangrijke rol die de stad gespeeld heeft in de productie en handel van kant.

Van 24 september 2021 tot en met 2 januari 2022 brengt MoMu dit verhaal via een tentoonstellingsparcours dat vijf historische locaties of 'places' in de stad met elkaar verbindt.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Prijs:49,00

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)