Ijsjesweer! 3 heerlijke recepten

Ijsjesweer! 3 heerlijke recepten

22/07/2016

Tropische temperaturen... ijsjesweer! Met deze 3 recepten uit Zomerzoet maak je in een handomdraai zelf de lekkerste ijsjes, zonder vooraf iets te moeten koken.

Snelle ijsjes

Bij ijsjes denkt iedereen aan vers ijs. Het volstaat om melk, room, suiker en de gewenste smaak om te roeren.

Aardbeienijs

Wat heb je nodig?

  • 250 gram gewassen en schoongemaakte aardbeien, in stukken
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels versgeperst limoensap
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 1/4 koffielepel zout (facultatief)
  • 300 ml volle room
  • 300 ml volle melk

Wat moet je doen? 

  • Pureer de aardbeien in een blender of keukenrobot, samen met suiker, limoensap, vanille-extract en zout. 
  • Voeg de room en melk toe.
  • Meng alles goed door elkaar! 
  • Laat je roomijsbereiding goed afkoelen en roer opnieuw stevig om.
  • Volg de instructies van je roomijsmachine.

Yoghurtijs

Frozen yogurt of yoghurtijs. Dit type ijsje wordt gemaakt door het bevriezen van Griekse yoghurt en biedt veel ruimte voor creativiteit. Meng er dus je favoriete smaken onder en laat je omgeving meegenieten. De beste manier om op een warme dag verkoeling te zoeken!

Yoghurtijs met banaan en chocolade

Wat heb je nodig? 

  • 220 gram banaan in schijfjes (ongeveer twee kleine bananen)
  • 135 gram kristalsuiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel banaanextract
  • 1/4 koffielepel zout (facultatief)
  • 600 ml magere Griekse yoghurt
  • 70 gram peanut butter chips (vind je deze niet, dan is gehakte chocolade een lekker alternatief)

Wat moet je doen? 

  • Pureer de bananen in een blender of keukenrobot, samen met suiker, cacaopoeder, banaanextract, zout en 240 ml yoghurt.
  • Voeg de resterende yoghurt toe.
  • Meng alles goed door elkaar! 
  • Laat je roomijsbereiding goed afkoelen en roer opnieuw stevig om.
  • Volg de instructies van je roomijsmachine.
  • Voeg, wanneer het ijs voor driekwart bevroren is, de stukjes peanut butter chips of chocolade toe.

Sorbets

Het ideale recept voor de liefhebber van verfrissende sorbets: neem je favoriete vruchten of sap en maak er in enkele minuten een verkoelende verwennerij van. Geef ze een persoonlijke toets met vers fruit en toppings.

Sorbet van munt en meloen

Wat heb je nodig? 

  • 550 gram verse cantaloup (meloen) in stukjes
  • 240 ml muntsiroop 
  • 2 eetlepens limoensap
  • 1/2 koffielepel zout (facultatief)
  • 2 eetlepels fijngesnipperde verse munt

Wat moet je doen? 

  • Pureer de meloen in een blender of keukenrobot, samen met de muntsiroop, het limoensap en een snufje zout. 
  • Laat je sorbetbereiding goed afkoelen en roer opnieuw stevig om.
  • Volg de instructies van je roomijsmachine.
  • Voeg, wanneer de sorbet voor driekwart bevroren is, de fijngesnipperde verse munt toe.

Smaakt dit naar meer? Ontdek 54 heerlijke recepten!

Meer dan 50 ijsjes om de vingers bij af te likken, voor een warme zomer vol ijsplezier. In dit boekje vind je genoeg snelle en creatieve ijsrecepten en desserts om je smaakpapillen de hele zomer lang te verwennen.

De eenvoudige recepten - traditionele favorieten en originele nieuwkomers - kun je met elke ijsmachine bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos...

Zomerzoet | € 9,99