Het gouverneurshuis

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
160
Afmetingen: 
240x180
Verschijningsdatum: 
07/09/2020
EAN: 
9789401467209
Nur-code: 
Regionale en stadsgeschiedenis
Uitgever: 
Lannoo
Druk: 
1

Het gouverneurshuis

Een verborgen parel in Brugge
  • De historie van het gerenoveerde gouverneurshuis in Brugge

De Burg in Brugge is een plek vol fascinerende gebouwen met een rijke geschiedenis, die al meermaals uitvoerig werd beschreven. Een hoofdstuk ontbrak nog, namelijk dat over de geschiedenis van de ambtswoning van de gouverneur van West-Vlaanderen.

In dit boek krijgt u voor het eerst het verhaal van deze verborgen parel in Brugge, waarvan de historiek ver teruggaat in de tijd. Hier woonden tot de 18de eeuw de bisschoppen van het bisdom Brugge en hielden de Franse prefecten toezicht over het Leiedepartement.

Na de Belgische onafhankelijkheid namen de West-Vlaamse gouverneurs er hun intrek. De huidige gouverneur, Carl Decaluwé, heeft in samenspraak met de Vlaamse overheid het gebouw gerenoveerd. De grandeur uit de Franse periode werd weer tot leven gebracht in een hedendaagse context.

We nemen u aan de hand van prachtige foto's en historische documenten mee door de wandelgangen en langs de bijzondere kunstcollectie. Ook belichten we het verblijf van enkele opvallende gasten. Een unieke blik op het gouverneurshuis.

Prijs:24,99

Gratis verzending vanaf € 20 (Benelux)

Binnen 1-2 werkdagen in huis

Beschikbaarheid:

Leverbaar